سرمایه اصلی اعتماد مردم است/ از اتلاف و اسراف منابع و امکانات جلوگیری شود
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در دیدار دکتر پیوندی رئیس جمعیت هلال احمر، ضمن قدردانی از خدمات این جمعیت، با بیان اینکه دین مبین اسلام اهمیت زیادی به خدمت رسانی به مردم داده است، گفتند: در قرآن کریم آمده است که اگر کسی انسانی را نجات دهد، گویا تمام دنیا را زنده کرده است. سرمایه
تعبیری از این بالاتر وجود ندارد. در این آیه هم نجات مادی و هم نجات معنوی با یکدیگر جمع شده است. همچنین در روایات نیز آمده است که معصومین چقدر برای نجات انسان ها پیشگام بودند. یعنی کمک کردن به نیازمندان از اساس تعالیم اسلامی است.مخصوصا اگر آن نیازمند خودش حادثه دیده باشد.
این مرجع تقلید تصریح کردند:«هلال احمر هم یک ویژگی خاص دارد و آن این است که به سراغ حادثه دیدگان می رود. حادثه هایی که تنها منحصر به داخل مرزهای کشور نیز نمی شود. زمان در حوادث مهم است. ۳۰ دقیقه نخست وقوع حادثه، همان زمان طلایی برای نجات است و تمام هلال احمری ها باید همواره گوش به زنگ باشند تا زمان طلایی نجات را از دست ندهند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه این دیدار توجه به چند نکته را برای خانواده هلال احمر لازم و ضروری دانستند و خاطر نشان کردند: طلاب، دانش آموزان، دانشجویانی که به عنوان داوطلب وارد جمعیت هلال احمر می شوند باید با تعلیم و تمرین بسیار، سرعت عمل مناسبی برای اقدام در هنگام بروز حوادث پیدا کنند.
نکته دوم اینکه در هلال احمر باید اولویت ها در هنگام بروز حوادث شناسایی و برای آن برنامه ریزی دقیق انجام شود. ممکن است ۲ حادثه به صورت همزمان رخ دهد. باید نخست پس از اولویت بندی به سراغ حادثه حادتر بروند، چرا که نیروها و امکانات هلال احمر نیز محدود است.
این مرجع تقلید در توضیح سومین نکته با بیان اینکه باید هلال احمر از سرمایه ها و امکانات موجود حداکثر استفاده را ببرد، تصریح کردند: همه افرادی که با هلال احمر همکاری می کنند باید برای استفاده و بهره روی حداکثری از سرمایه های موجود تعلیم ببینند تا از اتلاف و اسراف منابع و امکانات جلوگیری شود. چرا که امکانات هلال احمر محدود و نیازها گاها نامحدود است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه به ذکر اهمیت ترویج حس نوع دوستی در هلال احمر پرداختند و ادامه دادند: هلال احمر علاوه بر کمک به حادثه دیدگان می تواند در پرورش روح انسانیت و نوع دوستی در میان نیروهایش اثرگذار باشد. وقتی شخصی به نیازمندی کمک می کند، پیش از آنکه صدقه اش در دست نیازمند قرار بگیرد، در دست خداوند قرار می گیرد. بنابراین هلال احمر می تواند علاوه بر کمک گرفتن از جوان ها در خدمات رسانی اش، در پرورش اخلاقی آنها نیز موثر واقع شود.
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم، در بخش پایانی سخنانش به اهمیت خبر رسانی در جمعیت هلال احمر اشاره و تصریح کردند: امروز خبررسانی خوب حرف اول را می زند. باید اخبار خدماتی که در هنگام حوداثی مانند زلزله کرمانشاه، کرمان، اربعین و… ارایه شده است را منتشر کنید. چون سرمایه اصلی شما اعتماد مردم است. این سرمایه است که موجب جلب کمک های انسانی و مادی برای خدمت رسانی مناسب تر به مردم می شود.
دکتر پیوندی در آغاز این دیدار با بیان اینکه شعارهای کلی جمعیت هلال احمر به عنوان یک نهاد عام المنفعه و بشردوستانه با موازین اسلامی منطبق است، گفت: هلال احمر چند شعار کلی و اساسی دارد. شعارها و اهدافی مانند حفظ کرامت انسانی، کاهش درد و رنج انسان ها، ترویج صلح و دوستی و ارتقا سلامت که برای تحقق همه آنها بدون در نظر گرفتن رنگ، نژاد، قومیت و…تلاش می کند.
وی ادامه داد: هلال احمر در هنگام بروز حوادثی مانند سیل، زلزله و… همواره به عنوان نخستین نهادی که هدفش امدادرسانی است، حاضر شده و توانسته خدمات مناسبی برای کاهش تلفات و آلام انسانی انجام دهد که حقیقتا برگ زرینی برای این نهاد است.
پیوندی در ادامه به حضور هلال احمر ایران در حوادث بین المللی در خارج از مرزها اشاره کرده و افزود: جمعیت هلال احمر ایران در حوادث بین المللی مانند امدادرسانی به آوارگان میانمار که مسلمانان این کشور مظلومانه از دیار خود رانده شده بودند با راه اندازی درمانگاه، ارسال بسته های غذایی و دارویی حضور فعال داشته و کمک حال آوارگان بوده است. همچنین امدادگران و داوطلبان جمعیت در مراسم باشکوه اربعین و حج بر حسب وظیفه ذاتی هلال احمر به زائران خدمات رسانی کرده اند.