حوزه علمیه اصفهان
مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اصفهان

حوزه اصفهان کاملا انقلابی است

حجت الاسلام و المسلمین باطنی جانشين مدير حوزه علميه اصفهان مطرح کرد :

جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان با بیان این که حوزه «سرمایه‌دار محتاج» است، تشریح کرد: حوزه علمیه اصفهان موقوفات پرشماری دارد اما عایدی کمی از آن‌ها دارد؛ کارگروهی با همکاری اوقاف شکل‌گرفته تا این رقبه‌ها را احیا کند، هر درآمد اوقاف در ردیف نیات می‌نشیند و بعداً با توجه به نیاز موجود در راستای نیت هزینه می‌شود.

جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان گفت: تاریخ تصویب عملیات بانکی بدون ربا مربوط به سال ۶۲ است، اشکالات فعلی در ادامه به صورت آئین‌نامه ایجاد شده که مسیر تأیید شرعی را طی نکرده است .

حجت‌الاسلام علیرضا باطنی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به میزبانی خبرگزاری فارس برگزار شد اظهار داشت : خبرنگاری در اسلام سابقه دارد و آنچه در علوم دینی با عنوان علم رجال بررسی می‌کنیم که مربوط می‌شود به راویان حدیث، به نوعی کار خبرنگاری در زمان معصومین است.

وی با اشاره به شکل‌گیری مدارس و حوزه‌های علمیه افزود: نگاه به تاریخ صدر اسلام نشان می‌دهد مساجد علاوه بر محل آئین عبادی، محلی برای تعلیم و تربیت هم بوده، تا قرن چهارم روال به این منوال بوده و پس از این تاریخ تصمیم به جداسازی مکان تعلیم گرفتند.

جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان با بیان این که اصفهان همواره از لحاظ علمی و دینی پیشتاز بوده است، ادامه داد : ضلع شرقی مسجد جامع اصفهان متعلق به قرن دو است و با این که مسجد بوده از عنوان مدرسه برای آن استفاده شده است.

وی تصریح کرد: دوره صفویه به دلیل اهمیتی که به دین و علما داده شد، مکاتب مختلف در اصفهان شکل گرفت اما پس از آن افولی آغاز شد که تا پیش از انقلاب ادامه داد، این افول مدارس و حوزه‌های علمیه را هم در برگرفت تا این که نفس قدسی امام شرایط را تغییر داد.

باطنی با اشاره به مهجوریت شیعه تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کرد: اگر قبل از انقلاب یک مرکز اسلامی در هامبورگ وجود داشت، امروز به ده‌ها مرکز تبدیل شده و کمتر جایی در دنیا وجود دارد که صدای مکتب اهل بیت به مردم نرسیده باشد.

از هر ۵ طلبه اصفهان یکی شهید شد

جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان تصریح کرد: در زمان دفاع مقدس جمعیت حوزوی اصفهان به ۳ هزار نفر نمی‌رسید اما ۵۷۰ شهید طلبه داریم، نقطه عطف حوزه‌های علمیه اصفهان حضور آیت‌الله مظاهری به دستور رهبر انقلاب در اصفهان است.

وی با بیان این که مدیریت حوزه کاشان با قم است، گفت: اصفهان طلبه‌خیزترین استان کشور است؛ در سطح استان اصفهان در بخش برادران ۱۵ هزار طلبه و در بخش خواهران ۱۲ هزار نفر در ۵۰ حوزه علمیه و مرکز آموزشی مشغول به تحصیل هستند.

باطنی یادآور شد: ارتباط دوسویه‌ای میان نظام و حوزه‌های علمیه وجود دارد، پس از تاکید رهبر انقلاب بر لزوم تحول، شورای عالی حوزه‌های علمیه گروه‌هایی را با همین هدف مأمور کردند تا در ۱۲ کارگروه این اقدام را انجام دهند.

جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان اظهار کرد: برخی فکر می‌کنند اسلام نسخه‌ای برای اقتصاد جامعه ندارد و صرفاً محدود می‌شود به برخی احکام مانند خمس و زکات، در صورتی که نظام اقتصادی داریم که هم مالکیت خصوصی را معتبر و مشروع می‌داند.

شعارهای سال در حد شعار می‌ماند

وی ابراز داشت: در هر جایی فرمایشات امام و رهبری را مبنا قرار داده‌ایم موفق بوده و هرجا فاصله گرفتیم با چالش مواجه شدیم، چندین سال است شعارهای سال مربوط به اقتصاد است اما این شعارها در سیاست‌های دولت‌ها دیده نمی‌شود.

باطنی با بیان این که زندگی با مبنای وام گرفتن در اسلام مذموم است، یادآور شد: تاریخ تصویب عملیات بانکی بدون ربا مربوط به سال ۶۲ است، اشکالات فعلی در ادامه به صورت آئین‌نامه ایجاد شده که مسیر تأیید شرعی را طی نکرده است، از طرفی کسانی که باید قانون را اجرا می‌کردند اعتقاد نداشته و برخی هم اطلاع نداشتند.

با یک جناح اصفهان را هم نمی‌توان اداره کرد چه برسد به کشور

باطنی عنوان کرد: در کنار اتحاد شکل گرفته باید توجه داشت با یک تفکر و یک جناح نمی‌توان کشور و حتی کلان‌شهری مثل اصفهان را اداره کرد، کنار زدن انسان‌های کارآمد صرفاً به دلیل طرز تفکرشان قابل قبول نیست.

جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان در پاسخ به سؤالی پیرامون کاهش تعداد ورودی حوزه علمیه گفت: آمار ورودی حوزه علمیه در ۸ سال اخیر به صورت سالانه بیش از یک هزار نفر است که از این تعداد ۱۵۰ نفر با تحصیلات دانشگاهی هستند.

وی با بیان این که هدف ما پذیرش فعال است، توضیح داد: به این شکل که دانش آموزان فعال و نخبه را رصد، دعوت و گزینش کنیم؛ در اصفهان ۲ هزار دبیرستان و پیش‌دانشگاهی وجود دارد که اگر اطلاع‌رسانی صحیح صورت بگیرد و هر مدرسه حداقل یک نفر جذب شود آمار ورودی‌ها دو برابر می‌شود.

باطنی در مورد منابع مالی حوزه توضیح داد: حوزه‌های علمیه در طول تاریخ از سوی مردم و خیرین اداره می‌شده و در جمهوری اسلامی هم روال به همین شکل است، در مقطعی از رهبر انقلاب مطالبه کردند که شهریه طلاب از بودجه دولتی تأمین شود اما ایشان نپذیرفتند و تاکنون هم مردمی اداره شده.توضیحاتی در مورد منابع مالی حوزه‌های علمیه

حوزه «سرمایه‌دار محتاج» است

وی با بیان این که حوزه «سرمایه‌دار محتاج» است، تشریح کرد: حوزه علمیه اصفهان موقوفات پرشماری دارد اما عایدی کمی از آن‌ها دارد؛ کارگروهی با همکاری اوقاف شکل‌گرفته تا این رقبه‌ها را احیا کند، هر درآمد اوقاف در ردیف نیات می‌نشیند و بعداً با توجه به نیاز موجود در راستای نیت هزینه می‌شود.

جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان با بیان این که هزینه‌ای که از دولت دریافت می‌شود صرفاً به اداره حوزه و سازمان‌های مرتبط است، گفت: در طول تاریخ مدرسه‌ای ساخته نمی‌شد مگر این که در کنارش منابع درآمدی پایدار و مطمئنی ایجاد می‌شد اما حالا این اتفاق نمی‌افتد، لازم است سنت وقف احیا شود.

سه فرصت در دل تهدید آمریکا و کاهش ارزش پول ملی

جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان تاکید کرد: وضعیت فعلی اقتصاد همان اندازه که تهدید است می‌تواند فرصت هم باشد، فرصت اول همگرایی میان گروه‌های سیاسی مختلف است که دیگر به دنبال تخریب نیستند، سه قوه نیز در کنار هم قرار گرفته و اختلافات را کنار گذاشته‌اند.

وی با بیان این که فرصت دیگر این که در طول سال‌های بعد از انقلاب در هیچ برهه‌ای به این اندازه ماهیت دشمنان ما مشخص نشده بود، در مورد فرصت سوم ادامه داد: ارزش پول ملی ما کاهش پیدا کرده، این برای تولیدکنندگان می‌تواند فرصت باشد چرا که قیمت تمام شده ما کاهش پیدا می‌کند و نیز واردات کمتر می‌شود، این اتفاقات می‌تواند رونق اقتصادی به دنبال داشته باشد.

حوزه اصفهان کاملا انقلابی است

جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان انقلابی نبودن حوزه را اتهام ناروا دانست و با بیان این که حوزه اصفهان کاملاً انقلابی است، خاطرنشان کرد: در حوزه اصفهان تصمیم‌گیری فردی وجود ندارد، ساز و کار موجود کمک می‌کند که اداره حوزه با فکر جمعی خود حوزویان باشد.

با حضور معاونان و رئیس حوزه جلساتی را به صورت دوره‌ای با طلاب مدارس مختلف داریم و نمی گذاریم مسؤولان آن مدرسه سانسور کنند، سؤالی که مربوط به ما شود توضیح می‌دهیم و اگر مشکلی باشد درصدد حل آن برمی‌آییم.

در مورد احکام اجتماعی در قدم‌های اولیم

وی در رابطه به ورود ائمه جمعه و جماعات به موضوعات روز در کنار بیان احکام بیان داشت: در همین راستا مدرسه سفیران هدایت موضوع تبلیغ به صورت تخصصی آموزش داده می‌شود، مجتمع آموزش‌های کاربردی افتتاح شده، در غرب اصفهان سه دوره کاربردی در حال برگزاری است و … برخی اقدامات انجام شده‌اند اما قبول دارم که در قدم‌های اول هستیم.

جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان اضافه کرد: در طرح تحول که در حال تکمیل است ۱۲۰ ریز رشته تدوین شده که طلاب پس از گذراندن دوره عمومی در این رشته‌ها تخصص پیدا می‌کنند؛ همچنین موسسه آموزشی بلاغ نخستین بار در اصفهان برای کسانی که می‌خواهند از اقشار مختلف دروس حوزه را درک کنند اما شرایط طلاب را ندارند، افتتاح شده و کسانی که بخواهند بی‌واسطه از علوم حوزه بهره ببرند.

طلبه‌ای که از هند آمده بود و می‌خواست برود هتل

باطنی با بیان این که حوزه همواره نقطه هدف برای نفوذ بوده، اظهار داشت: سال ۱۳۵۹ مدیریت مدرسه‌ای را در اصفهان بر عهده داشتم، شخصی از هند آمد و گفت که سختی مسیر را تحمل کرده تا اینجا درس دین بیاموزد، پس از مدتی که با طلاب هم سفره شده بود و غذای ساده آن‌ها را دید تحملش تمام شده و گفته بود باید به من پول بدهید تا به هتل بروم!

وی ادامه داد: مشکوک شدیم و او را زیر ذره‌بین قرار دادیم و تعدادی مُهر از وسایلش کشف کردیم که تحت عناوین مختلف جعل کرده بود؛ نهایتاً مشخص شد که تصور این را داشته که پس از پیروزی انقلاب منابع و معادن متعدد ایران در اختیار روحانیت قرار گرفته و آمده بود تا در این شرایط جیبش را پر کند.

 

حوزه علمیه اصفهان

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شش − یک =