حوزه علمیه اصفهان
مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اصفهان

شبهات غدیر را کسانی مطرح می کنند که نمی توانند حقیقت آن را درک کنند

حضرت آیت الله حسین مظاهری

حضرت آیت الله مظاهری با اشاره به این که غدیر، معلم اخلاق بشریت است، گفت: اختلاف، سرافکندگی و شکست در امت اسلامی زمانی ایجاد می شود که قرآن و عترت را کنار بگذارد.

حضرت آیت الله حسین مظاهری در درس اخلاق هفتگی که در آستانه عید سعید غدیر برگزار شد، از عید غدیر به عنوان بزرگترین عید شیعیان یاد کرد و ضمن تاکید بر لزوم تجلیل بیشتر از اعیاد هفته ولایت، خاطر نشان کرد: بنا بر فرمایش حضرات معصومین (ع) عید سیعد غدیر عید اکبر است از این رو شایسته است در جمهوری اسلامی، بیش از گذشته به هفته ولایت اهمیت داده شود.

حضرت آیت الله مظاهری در ادامه بیانات خود به تبیین ابعاد رخداد خجسته غدیر پرداخت و با اشاره به تاکید قرآن کریم مبنی بر ناامیدی دشمنان اسلام از ضربه زدن به دین اسلام پس از واقعه غدیر اظهار داشت:

بنا بر تصریح قرآن کریم دین اسلام پس از معرفی امیرمومنان (ع) به ولایت کامل شد و پس از آنکه امکان اعتصام مسلمانان به دو ثقل گرانبها و دو یادگار نبی گرامی (ص) یعنی قرآن کریم و عترت طاهره میسر شد، فرمود کافران و دشمنان اسلام از ضربه به این دین، مایوس شدند.

وی افزود: بنابراین مادامی که امت اسلام با اتکا به قرآن و عترت، وحدت خود را حفظ کنند، سرافراز و پیروز و شکست ناپذیر خواهند بود. اما چنانچه یکی از دو ثقل گرانبها را فراموش کنند یا به کناری بنهند، اختلاف در آنان رخنه خواهد کرد و سرافکندگی و شکست را به نظاره خواهد نشست.

حضرت آیت الله مظاهری در بخش دیگری از سخنان خود، به تشریح ابعاد اخلاقی واقعه غدیر پرداخت و خاطر نشان کرد: غدیر، معلم اخلاق بشریت است و مطالعه تاریخ این رخداد عظیم حاکی از آن است که اگر انسان توانسته باشد صفات رذیله را از دل بزداید و دل خویش را به فضائل اخلاقی بیاراید، زیر بار حرف حق می رود و حقانیت پیامبر گرامی (ص) و کلام ایشان را می پذیرد.

وی ادامه داد: چنانچه رذائل اخلاقی در عمق وجود کسی حاکم باشد، اجازه پذیرش حق به او نمی دهد و لجاجت و عناد، او را به جایی می رساند که می گوید خدایا اگر این پیام از سوی توست، توان پذیرش آن را ندارم و به جای آنکه از خداوند سبحان بخواهد توفیق پذیرش حق را به او عنایت فرماید، تقاضای نابودی خود را می کنند و عذاب الهی را برای خویش می طلبد.

استاد اخلاق حوزه علمیه تصریح کرد: اگر دل انسان بمیرد و رذائلی همچون تکبر، منیت، خودخواهی و لجاجت بر او تسلط یابد، شیطان در عمق جان او حاکمیت پیدا می کد و نفس اماره و هوی و هوس بر او و افکار و اعمال او مسلط می شود و نمی تواند حق و حقیقت را درک کند و بپذیرد.

حضرت آیت الله مظاهری در بخش دیگر سخنان خود به برخی از شبهاتی که در خصوص واقعه غدیر مطرح می شود، به صورت اجمالی پاسخ گفت و با تاکید فراوان بر لزوم تقویت بنیه اعتقادی شیعیان به ویژه نسل جوان خاطر نشان کرد: شبهاتی در خصوص رخداد عظیم غدیر مطرح می شود،در مقال وضوح و روشنی آن واقعه و تواتری که در تاریخ اسلام دارد، فقط جنبه توجیهی دارد و از آنجا سرچشمه می گیرد که چون برخی نتوانسته اند حقیقت غدیر را بپذیرند، ابعاد گوناگون آن را توجیه کرده اند تا از عظمت آن بکاهند.

این مرجع تقلید در پایان اظهار داشت: پایه های استدلالی مذهب تشیع بسیار محکم و استوار است و به همه توجیهات و شبهات غدیر پاسخ کافی داده است.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

20 + 16 =