آیت الله حسینی بوشهری دبیر جدید شورای عالی حوزه های علمیه شد
آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری
آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری با رای اعضای شورای عالی حوزه های علمیه به عنوان دبیر این شورا انتخاب شد.
آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری در جلسه اخیر شورای عالی حوزه های علمیه ، با رای اعضای این شورا به عنوان دبیراول انتخاب شد.
بر اساس این گزارش: آیت الله مرتضی مقتدایی که دبیر دوم این شورا بود، همچنان در این سمت باقی مانده است.
خاطرنشان می شود: آیتالله رضا استادی پیش از این دبیر شورای عالی حوزه علمیه بود و هم اکنون اعضای این شورا را آیات مرتضی مقتدایی،رضا استادی، سید هاشم حسینی بوشهری، سید محمد غروی، علیرضا اعرافی، سید احمد خاتمی و جواد مروی تشکیل می دهند و آیت الله علیرضا اعرافی مدیریت حوزه های علمیه را بر عهده دارد.
زندگی نامه
آیت الله حسینی بوشهری ، در سال ۱۳۳۵ در بخش بردُخون از حوالی بندر دیّر استان بوشهر، به دنیا آمد. پدر او، روحانی بود و اگر چه بسیاری از دروس رسمی حوزه را نخوانده بود، در منطقه خود، مورد اعتماد مردم بود و به رتق و فتق امور مردم و حل منازعه بین آنها میپرداخت و خود از راه کشاورزی، روزگار میگذراند. مادر او نیز، دختر عالمی فرزانه بود و در شکلگیری شخصیت آیت الله حسینی بوشهری ، نقش بسزایی ایفا میکرد.
دوران تحصیل
آیت الله حسینی بوشهری ، پس از به پایان رساندن دوره دبستان، به تحصیلات علوم دینی رویآورد. مشوق اصلی او در این امر، پدرش بود. او تحصیلات خود را در مدرسه علمیه بوشهر آغاز کرد و پس از طی بخشی از دروس مقدمات، به حوزه علمیه قم آمد.
در قم، درسهای باقیمانده از دوره مقدمات را فرا گرفت و سپس دوره سطح را آموخت و به درس خارج، راه یافت. ضمن اینکه در دروس اخلاق استادان خود، شرکت مینمود و همگام با تحصیل، به تدریس آنچه آموخته بود، میپرداخت.
استادان
آیت الله حسینی بوشهری ، در حوزه علمیه بوشهر و قم، به محضر عالمان و استادان بسیاری شرفیاب شد. او دروس مقدمات را در مدرسه علمیه بوشهر، آغاز کرد و پس از فراگرفتن جامعالمقدمات و بخشی از کتاب سیوطی، به حوزه علمیه قم وارد شد.
وی در قم، ادامه کتاب سیوطی و نیز کتب مغنی و معانی و بیان و شرح لمعه را به صورت خصوصی، از محضر اساتید آن زمان، فرا گرفت. در دوره سطح نیز، بخش عمدهای از رسائل و مکاسب را نزد مرحوم آیتالله ستوده آموخت.
وی بخشهایی از رسائل، کفایه و قوانین را از محضر آیتالله میرزا محسن دوزدوزانی، بهره برد. او بسیاری از مباحث کفایه را نیز از درس مرحوم آیتالله پایانی استفاده کرد و با اتمام دروه سطح، به درس خارج فقه مرحوم آیتالله العظمی گلپایگانی، مرحوم آیتالله فاضللنکرانی و آیتالله تبریزی رفت.
در زمینه اصول نیز، مدتی از محضر مرحوم آیتالله میرزا هاشم آملی، بهره برد. سپس، یک دوره کامل اصول را در خدمت حضرت آیتالله مکارمشیرازی و بخشهای بسیاری را نیز در محضر حضرت آیتالله وحیدخراسانی فرا گرفت.
در طی این سالها، در بخش حکمت و عرفان، به درس آیتالله حسنزادهآملی و آیتالله انصاریشیرازی رفت و اسفار را نزد این عالمان وارسته آموخت.
فعالیتهای علمی و فرهنگی
آیت الله حسینی بوشهری، از نخستین سالهای تحصیل، به امر تدریس، اهتمام ویژهای داشت؛ به گونهای که مصمم بود هر درسی که میآموزد، بیاموزاند. از اینرو، با شروع سیوطی، به تدریس اشتغال داشت که این مسئله، هماکنون نیز ادامه دارد. بسیاری از نوارهای تدریس او، هماره مورد استفاده طلاب حوزه علمیه قم بوده است.
وی بارها دروس مقدمات، شرح لمعه، رسائل، مکاسب، کفایه و بخشهایی از عروهالوثقی را تدریس کرد. در فن خطابه نیز، پس از نگارش جزوهای در این زمینه، سالیانی چند به تدریس برای علاقهمندان به آشنایی با فن سخنوری، اشتغال داشت و در طی این سالها، شاگردان بسیاری را تربیت کرد.
او در کنار این فعالیتها، از تدریس در دانشگاهها باز نمانده و به گونهای مستمر، به تدریس در دانشگاههای تهران و قم، اشتغال داشته است.
آیت الله حسینی بوشهری ، در عرصه تحقیق و تألیف، کتب و مقالاتی را به رشته تحریر درآورده است که از آن جمله میتوان به موارد زیر، اشاره کرد:
۱٫ شرحی بر کتاب اجتهاد و تقلید عروهالوثقی
۲٫ شرح عربی بر کتاب اصول فقه
۳٫ تقریرات دروس فقه و اصول
وی همچنین، مقالات و جزوات بسیاری، به تناسب تدریس در زمینههای فقه و اصول، اخلاق و تفسیر قرآن، نگاشتهاند.
او از همان سالهای اولیه تحصیل، اهتمام ویژهای به امر تبلیغ داشت؛ به گونهای که به مناطق گوناگون در داخل و خارج کشور، سفر کرده و به تبلیغ مبانی دین مبین اسلام، پرداخته و میپردازد.
فعالیتهای سیاسی
آیت الله حسینی بوشهری ، در طول سالهای مبارزه امام و امت مسلمان ایران بر ضد رژیم پهلوی، همواره با این سیل خروشان، همراه بوده است. او مبارزه را از سنین نوجوانی و در بوشهر، آغاز کرد و در قم نیز، آن را پی گرفت. او اعلامیههای امام(ره) را بین مردم منتشر میکرد که این مسئله، موجب چندین بار دستگیری و بازجویی وی شد.
آیت الله حسینی بوشهری ، پس از انقلاب در فعالیتهای گوناگون علمی و فرهنگی، حضور داشتهاند که از جمله میتوان به موارد زیر، اشاره کرد:
۱٫ مدیریت مدارس علمیه حجتیه و رسالت و مدرسه علمیه حضرت آیتالله گلپایگانی
۲٫ نائبرئیس و عضو هیئت امنای مرکز جهانی علوم اسلامی و سازمان حوزهها و مدارس علمیه خارج از کشور
۳٫ عضویت در هیئت امنای جامعهالزهراء
۴٫ ریاست ممتد مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، طی پنج دوره
۵٫ مدیرمسئول مجله پیام حوزه
۶٫ مدیرمسئول هفتهنامه افق حوزه
۷٫ قائممقام مرکز مدیریت حوزه علمیه قم
۸٫ مدیر مرکز مدیریت حوزه علمیه قم
۹٫ عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
۱۰٫ عضویت در شورای عالی حوزههای علمیه
۱۱. دبیر دوم شورای عالی حوزههای علمیه