حوزه علمیه اصفهان
مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اصفهان

به نام علم مردم را به سوی جهل و بی و بندباری می کشانند

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

امروز در شرایط بسیار حساسی قرار داریم، علم و دانشی که وسیله و ابزار نجات مردم است، گاهی سبب بدبختی جوامع و ملت ها را فراهم می کند؛ امروز به نام علم و دانش مردم را به سوی جهل، بی بندوباری و آلودگی می برند

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار مسؤولان و دست اندرکاران بنیاد فرهنگی امام محمد باقر(علیه السلام) اصفهان، با اشاره به اهمیت مقوله علم و دانش در دین مبین اسلام، اظهار داشتند: یکی از امتیازات دین مبین اسلام و به تعبیر بنده معجزات حضرت رسول(ص) این بود که در محیط جاهلیت ظاهر شد و بیشترین طرفدار علم بود.

ایشان با اشاره به روایتی از حضرت امام صادق(ع) در خصوص اهمیت علم، یادآورشدند: حضرت در این روایت می فرمایند زمانی که قیامت برپا می شود در یک طرف کفه سنجش تمام خون های شهیدان و در کفه دیگر مرکب مداد و قلم علما قرار داده می شود و مرکب قلم دانشمندان و علما برتری پیدا می کند.

معظم له اضافه کردند: اسلام به مقوله شهید و شهادت اهمیت فوق العاده ای می دهد و شهدا نزد خدای متعال از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند، با این وجود اهمیت قلم و مداد علما بر خون شهیدان برتری دارد.

ایشان اضافه کردند: اگر قلم علما و دانشمندان نباشد، خون شهیدان هم پایمال می شود؛ اگر خطبه ها، نوشته ها و کتب علما نبود، خون شهدای کربلا هم به فراموشی سپرده می شد؛ ما خرسندیم مذهبی داریم که اینچنین به علم و دانش اهمیت می دهد و برای آن این همه ارزش قائل است.

معظم له در ادامه با اشاره به آیه نفر به تبیین اهمیت مقوله تفقه در دین و هدایت مردم پرداختند.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی شرایط کنونی را بسیار مهم توصیف و تصریح کردند: امروز در شرایط بسیار حساسی قرار داریم، علم و دانشی که وسیله و ابزار نجات مردم است، گاهی سبب بدبختی جوامع و ملت ها را فراهم می کند؛ امروز به نام علم و دانش مردم را به سوی جهل، بی بندوباری و آلودگی می برند.

ایشان افزودند: امروز جوانان ما در معرض آسیب ها و خطرهای بسیاری هستند، یکی از این آسیب ها که نیاز به مراقبت فراوان دارد، فضاهای مجازی است که غوغا می کند، وظیفه همه ما این است که در چنین شرایطی بتوانیم جوانان را حفظ کنیم.

معظم له در ادامه سخنان خود از اصفهان به عنوان یکی از کانون های مهم علم و دانش یاد کردند و گفتند: اصفهان شهری علمی و مذهبی است و باید همچنان با همین ویژگی ها باقی بماند؛ این شهر افتخارات علمی و مذهبی بیشمار دارد و باید این میراث را حفظ کند.

ایشان با استناد به روایتی به تبیین اهمیت تعلیم و تعلم از منظر آموزه های دینی پرداختند و گفتند: شما به کار خودتان به عنوان جهاد و عبادت نگاه کنید و بدانید هر قدمی که در این مسیر برمی دارید ذخیره یوم المعادتان خواهد بود.

 

حوزه علمیه اصفهان

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شانزده − نه =