آیت الله ناصری گفت: «شهر رمضان» یعنی ماه خدایی که محبت و علاقهاش به بندگانش زیاد است؛ لذا در چند روایت است که انسان نباید بگوید: رمضان آمد و رمضان رفت.
آیت الله محمد علی ناصری، در جمع مردم روزه دار در توصیف معنای رمضان اظهار کرد: در قرآن کریم آمده است «این ماه شریف، در قرآن به نام «رمضان» اسم گذاری شده است(بقره/۱۸۵)
وی ادامه داد: «رمضان» اسم حضرت حق است، خداوند متعال بیش از هزار اسم دارد که یکی از آنها «رمضان» است. رمضان یعنی «شَدیدُ ألمْحَبَّه».
استاد اخلاق حوزه عنوان کرد: «شهر رمضان» یعنی ماه خدایی که محبت و علاقهاش به بندگانش زیاد است؛ لذا در چند روایت است که انسان نباید بگوید: رمضان آمد و رمضان رفت. (من لایحضره الفقیه، ج ۲، ص ۱۷۲٫)
وی افزود: انسان باید بگوید: ماهِ رمضان آمد؛ چون رمضان اسم خدا است و خدا نمیآید و نمی رود، آمدن و رفتن، از حوادث است و حضرت حق، قدیم است؛ حادث نیست که بیاید و برود و همیشه هست.
آیت الله ناصری اذعان داشت: در روایت دارد که اگر کسی بگوید، رمضان آمد و رمضان رفت، به عنوان کفاره، صدقه بدهد و روزه بگیرد(بحارالأنوار ص۳۷۷٫) البته کفاره، همیشه به معنای کفاره واجب نیست؛ بلکه گاهی برای جبران خطاهایی که حرام مصطلح هم نیست کفاره قرار داده شده است.
وی تاکید کرد:در قرآن و دعاها از ماه مبارک رمضان باعظمت اسم برده میشود و معمولاً با «شهر رمضان» از آن یاد میشود، ما هم در صحبت کردن باید رعایت احترام آن را بکنیم.
استاد اخلاق حوزه خاطرنشان کرد: ما همیشه مهمان خدا هستیم؛ پس اینکه گفته می شود در ماه مبارک، شما مهمان خدا هستید یعنی چه؟ ما در این ماه مهمان خدا در عفو، بخشش، رحمت و برکات خاص هستیم، او گناهان ما را میآمرزد، ما در این جهت مهمان خدا هستیم.
وی توضیح داد: نبی اکرم (ص) هم در خطبهای به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان، فرمودند: أیُّهَا النَّاسُ! إِنَّهُ قَدْ أقْبَلَ إِلَیْکُمْ شَهْرُ اللهِ بِالْبَرَکَهِ وَ الرَّحْمَهِ وَ الْمَغْفِرَهِ ..ای مردم! ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به شما رو کرده است؛ ماهى که پیش خدا بهترین ماه است و روزهایش بهترین روزها و شبهایش بهترین شبها و ساعاتش بهترین ساعات است؛ آن ماهى است که در آن به مهمانى خدا دعوت شدید و اهل کرامت خدا هستید…