حوزه علمیه اصفهان
مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اصفهان

حکایت حادثه روز دوازدهم ماه مبارک رمضان در طولانی ترین کتیبه موجود در مسجد امام اصفهان

دوازدهمین روز از ماه مبارک رمضان مصادف است با انعقاد عقد اخوت بین رسول الله حضرت محمد مصطفی (صل الله علیه و آله و سلم) با امیر مومنان حضرت علی علیه‌السلام که پیامبر اکرم بعد از هجرت از مکه و هنگام ورود به مدینه منوره چند کار اساسی و مهم را انجام دادند.

یکی از اولین برنامه هایی که در همان روزهای نخست به اتحاد بین مسلمانان آن روز دنیای اسلام نقش مهم و تاثیر گذاری داشت، ایجاد عقد اخوت و بر قراری پیمان برادری بین مهاجرین و انصار بود.

انصار از جنوب جزیره العرب هستند و به باغداری و کشاورزی مشغول بودند اما مهاجرین اهل شمال جزیره بودند و نژاد عدنانی داشتند. بین این دو طایفه در برخی از مسائل رقابت هایی اختلاف انگیز وجود داشت. تفاوت محیط فکری و تربیتی در بین این دو گروه نیز زمینه ساز ایجاد قهر و ناراحتی هایی شده بود. پیامبر برای از بین بردن این فضا و از بین بردن زمینه اختلاف و ایجاد فرهنگ برادری و اتحاد بین مسلمانان، آنها را دو به دو با یکدیگر به برادری و قبول عقد اخوت دعوت کردند.

متن کامل این حادثه در کتیبه ی گنبدخانه مسجد امام صفهان به طور کامل به صورت کاشیکاری ذکر شده است. کتیبه ای که در اوج کتیبه نگاری و خطاطی، جایابی واژه گان، سند و متن حدیث انتخاب شده یکی از بی نظیر ترین کتیبه های عصر صفوی ست که در این مسجد به یادگار مانده است.

به همت واحد بین الملل معاونت تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه اصفهان متن مربوط به این کتیبه که طولانی ترین کتیبه موجود در مسجد امام اصفهان است استخراج و ترجمه های مربوطه آماده گردید و همزمان با هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری در اصفهان در سال ۱۳۹۵ رونمایی گردید.

هم اکنون متن این کتیبه به همراه ترجمه آن به چهار زبان عربی ، فارسی، انگلیسی و اسپانیایی با طرحی زیبا در اختیار گردشگران ایرانی و خارجی بازدید کننده از مسجد قرار می گیرد.

 

حوزه علمیه اصفهان

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

11 − 10 =