حوزه علمیه اصفهان
مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اصفهان

ولایت بلافصل امیرالمومنین از جانب هیچ کس قابل انکار نیست

آیت الله محمد حسینی قزوینی:

آیت الله محمد حسینی قزوینی در خلال سلسله جلساتی با موضوع رفع شبهات وهابیت که در محل آموزشهای کاربردی حوزه علمیه در حال برگزاری است، در جمع کارکنان مرکز مدیریت حوزه علمیه حضور یافت و به بیان مسئله ولایت و امامت و ادله آن پرداخت.

آیت الله محمد حسینی قزوینی با حضور در جمع کارکنان مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان به بیان ادله حقانیت امیرالمومنین(علیه السلام) از منابع اهل سنت پرداخت و با اشاره به آیات نازل شده در روز غدیر و شان نزول آنها به بیان تفاسیر در این دو آیه پرداخت.

وی افزود: در کتب روایی اهل سنت نیز به مسئله غدیر و معرفی حضرت علی(علیه السلام) در آن روز اذعان شده است و از جانب هیچ کس قابل انکار نیست.

مدیر مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر(عجل الله تعلی فرجه) گفت: برخی برای جلوگیری از بیان حقیقت دست به دامان مسائلی می شوند که هر کس با اندک تاملی به اشتباه بودن آن پی می برد مثلا در بیان تفسیر کلمه «الیوم» در سوره مائده برای پوشاندن مسئله غدیر، آن را روزگار یا زمانه معنا کرده اند که با رجوع به شان نزول آیه به راحتی متوجه می شویم که منظور این روز خاص است.

آیت الله محمد حسینی قزوینی ادامه داد: برخی نیز بر سر معنای مولا بحث و جدل می کنند که باید گفت حضرت رسول اکرم(صل الله علیه و آله) در آن روز با تعابیر مختلف، امامت و ولایت امیرالمومنین(علیه السلام) را اعلام کردند و خطبه ایشان حدود یک ساعت و نیم که فاصله بین نماز ظهر و عصر است به طول انجامید و اینچنین نبوده است که همین یک جمله را بیان فرمایند. رسول خدا (صل الله علیه و آله) از تعابیری همچون خلیفه، ولی و امیرالمومنین برای اثبات جانشینی ایشان استفاده کرده اند که در برخی کتب اهل سنت نیز موجود است.

ایشان در پایان خاطرنشان کرد: مسئله بیعت گرفتن در پایان خطبه از حاضرین و امر به خبر دادن به غائبین نیز بر اهمیت موضوع ولایت و امامت اشاره دارد و اهل سنت نیز در روایات خود مضامین و تعابیری مبنی بر وجوب اعتقاد به ولایت را دارند مثل روایت (من مات و لیس فی عنقه بیعه فمیتته میته الجاهلیه؛ کسی که بمیرد و بیعت بر گردنش نباشد، به مگر جاهلیت مرده است) که در صحیح مسلم آمده است.

عکاس: داود قلیانگر

 

 

حوزه علمیه اصفهان

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 × یک =