هنرهای سنتی و صنایع دستی اصفهان احیاء و حفظ شوند
امام جمعه اصفهان با بیان اینکه هنرهای سنتی و بومی و صنایع دستی اصفهان باید جدی گرفته شوند، گفت: مسئولان برای احیاء و حفظ هنرهای بومی و سنتی اصفهان برنامه ریزی کنند و اجازه ندهند این هنرها به دست فراموشی سپرده شوند.
آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد در دیدار اعضای هیئت مدیره انجمن خوشنویسان استان اصفهان و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان، اظهار داشت: یکی از مسائلی که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به آن تأکید داشته باشد هنر خطاطی است چرا که هنری دینی و اسلامی بوده و ریشه در فرهنگ و هنر ایران اسلامی دارد. صنایع دستی
وی با ابراز گلایه از مسئولان میراث فرهنگی استان اصفهان، افزود: همواره به این مسئولان تذکر دادهام که همان گونه که برای یک آجر و خشت اهمیت قائل هستید و آن را میراث فرهنگی میدانید، هنرمندان را جزء میراث معنوی بدانید و اجازه ندهید هنر آنها به دست فراموشی سپرده شود، برای مثال اساتید منبّت کاری و برخی دیگر از هنرهای بومی در اصفهان هنوز فعالیت دارند و میتوان با دعوت از آنان، کارگاههای آموزشی را با هدف حفظ و احیاء این هنرها برگزار کرد.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با بیان اینکه برخی از مسئولان اطلاعی از وضعیت زندگی هنرمندان ندارند، گفت: در رشتههای تجسمی و هنری افراد معدودی جایگزین اساتید به نام میشوند در حالی که لازم است برای حفظ و احیاء این هنرها و اکرام و گرامیداشت اساتید هنری در رشتههای مختلف برنامه ریزی داشت و مدارسی برای آموزش این رشتهها تأسیس کرد.
وی عنوان کرد: در اصفهان فقط پُز هنرمندان را سر میدهند و به آن افتخار میکنند اما به اساتید و صاحبان اصلی رشتههای هنری بیاعتنایی میشود، حتی یک خیابان برای برخی از اساتید سرشناس نامگذاری نمیشود.
امام جمعه اصفهان با اشاره به اهمیت خط و آموزش در اسلام، یادآور شد: آموزش و پرورش نباید به گونهای رفتار کند که آموزش خط در مدارس کمرنگ شود، حتی اهالی هنر باید به کمک خیران برای گسترش فعالیتهای آموزشی خود تلاش کنند و برنامههای آموزشی رایگانی را برای عموم مردم برگزار کنند. صنایع دستی
فعالیت ۳ هزار استاد خوشنویسی در اصفهان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در این دیدار با بیان اینکه انجمن خوشنویسان در ۲۳ شهرستان استان اصفهان فعال است، اظهار داشت: حدود ۳ هزار نفر استاد با رتبههای دکترا، عالی، ممتاز و متوسط مشغول فعالیت هستند که هزاران شاگرد زیر نظر آنان تربیت میشوند.
حجتالاسلام رمضانعلی معتمدی با بیان اینکه تلاش میکنیم هنر خوشنویسی در سطح جامعه فراگیر شود، گفت: از قدیم الایام علمای دینی، خط و زیبانویسی را یاد میگرفتند و به دیگران آموزش میدادند، امروز اساتید این هنر در اصفهان آمادگی دارند برنامههای آموزشی رایگان خود را در مساجد، مدارس و غیره برگزار کنند.
همچنین در ادامه چند تن از اساتید خط اصفهان مسائل و نظرات خود را ارائه دادند که یکی از پیشنهادهای ایشان برگزاری نکوداشت برای استاد فضایلی یکی از اساتید بزرگ خط کشور بود.