آیتالله صافی گلپایگانی خدمات ارزندهای برای حوزههای علمیه انجام داد
حجتالاسلام جلالی:
مدیر مدرسه علمیه صدر بازار اصفهان گفت: مرحوم آیتالله صافی گلپایگانی خدمات شایانی در حوزه تحقیق و تألیف کتاب، تربیت طلاب و تأسیس مراکز مختلف برای حوزههای علمیه و مردم انجام داد و همواره حامی انقلاب و نظام جمهوری اسلامی بود.
حجتالاسلام مجید جلالی، استاد حوزه علمیه و مدیر مدرسه صدر بازار اصفهان در گفتوگو با ایکنا از اصفهان، اظهار کرد: آیتاللهالعظمی لطفالله صافی گلپایگانی از مراجع بزرگ تقلید و شاگرد آیتالله بروجردی، فرزند آیتالله محمدجواد صافی گلپایگانی، از مراجع مهم تقلید و مدافعان انقلاب و همدورهای حضرت امام(ره)، داماد آیتالله سیدمحمدرضا گلپایگانی و از فقهای شورای نگهبان بود. ایشان در حوزه علمیه قم به تربیت صدها شاگرد و نوشتن دهها کتاب همت گماشت که کتاب «منتخب الاثر» درباره امام زمان(عج)، از مشهورترین آثار ایشان بهشمار میرود.
وی افزود: خدمات آیتالله صافی گلپایگانی به حوزه علمیه قم و دفاعیههایی که از نظام، انقلاب، امام(ره) و مقام معظم رهبری داشت، از شاخصههای وجودی این عالم بزرگ محسوب میشد. پدر ایشان، از تحصیلکردگان حوزه علمیه اصفهان بهشمار میرفت و برادرشان، آیتالله علی صافی گلپایگانی نیز از علما و مراجع و صاحب رساله بود و احتیاطات آیتاللهالعظمی بهجت(ره) را انجام میداد.
مدیر مدرسه علمیه صدر بازار اصفهان تصریح کرد: امروز ما یکی از ستونها و فقهای بزرگ عالم اسلام را از دست دادیم که خدمات شایانی برای حوزههای علمیه و مردم انجام داد. یکی از سنتهای پسندیدهای که مرحوم صافی گلپایگانی اجرا میکرد و تا همین اواخر نیز ادامه داشت، پیادهروی با پای برهنه از منزل تا حرم حضرت معصومه(س) در روز شهادت حضرت زهرا(س) بود و از صدر اسلام تاکنون، مردم همواره معارف دینی خود را مدیون این بزرگان بودهاند.
وی ادامه داد: آیتالله صافی گلپایگانی کتابهای زیادی به رشته تحریر درآورد و یکی از اقداماتی که به آن اهتمام داشت، دفاع از مسلمانان جهان بود. در هر نقطه از جهان که مسلمانان و بهویژه شیعیان مورد ظلم و آزار و اذیت قرار میگرفتند، از جمله مراجعی که فوراً واکنش نشان داده و این اقدامات را محکوم میکرد، آیتالله صافی گلپایگانی بود که خود را مقید به دفاع از مسلمانان و شیعیان میدانست. ایشان همچنین دارالقرآن شهر قم را که از سوی آیتالله العظمی گلپایگانی تأسیس شده بود، اداره میکرد و آن را به پایگاهی برای حمایت از مبلغان تبدیل کرده بود. از اقدامات دیگری که ایشان به انجام آن اهتمام داشت، پاسخگویی به مسائل شرعی و شبهاتی بود که برای جوانان و مقلدان به وجود میآمد.
حجتالاسلام جلالی اضافه کرد: ایشان از زمانی که قدم به حوزه گذاشت، همواره مشغول تحصیل یا تدریس و تألیف کتاب بود و بعد از رحلت آیتاللهالعظمی گلپایگانی که مرجعیت و زعامت را بر عهده گرفت، مسئولیتشان بیشتر شد. در واقع، ایشان از نظر تألیف، تحقیق، تربیت طلاب و تأسیس مراکز مختلف خدمات شایانی انجام داد و مهمترین شاخصه این عالم دینی، حمایت از انقلاب و نظام جمهوری اسلامی بود.
وی درباره مواضع سیاسی و اجتماعی آیتالله صافی گلپایگانی، گفت: ایشان صاحبنظر بود و در مسائل مختلف، نظر خود را ابراز میکرد و بسیاری از علمای حوزه نیز از مواضع ایشان دفاع میکردند. مرجع به معنای شخص صاحب نظر و اجتهاد است و اگر بخواهد نظر دیگران را دربست قبول کند، آن وقت مقلد است و نمیتوان او را مرجع نامید. علما و بزرگان و حتی مقام معظم رهبری نظرات خود را درباره مسائل مختلف ابراز میکنند که ممکن است با موافقت یا مخالفت دیگران روبرو شود، ولی چون صاحب نظر و کرسی اجتهاد هستند، این نظرات را بیان میکنند که میتواند مورد بحث قرار گیرد و این به معنای خدشه وارد کردن به شخصیت این بزرگان نیست. متأسفانه وقتی نظرات به بحث و بررسی گذاشته میشود، برای برخی این تلقی بهوجود میآید که هدف، خدشهدار کردن شخصیت فرد صاحبنظر است، در حالی که اینطور نیست و در واقع، آن فکر و نظر مورد نقادی قرار میگیرد و از شخصیت علمی، اخلاقی و معنوی آن فرد کاسته نمیشود.