برگزاری نشست صمیمی مدیر حوزه علمیه اصفهان با اساتید + تصاویر
آیت الله طباطبایی نژاد:
آیت الله طباطبایی نژاد: در ساخت و سازهای انجام شده در حوزه علمیه هیچ مبلغی از وجوهات استفاده نشده است
آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، در نشست صمیمی مدیر حوزه علمیه اصفهان با اساتید که در مدرسه صدر بازار برگزار شد، ضمن تبریک آغاز دهه کرامت و میلاد حضرت معصومه و امام رضا (علیه السلام) اظهار کرد: در ساخت و سازهای انجام شده در حوزه علمیه هیچ مبلغی از وجوهات استفاده نشده است و زمین های اخذ شده در اصفهان و شهرستان ها از مسکن و شهرسازی و خیرین، بدون پرداخت هزینه ای انجام شده است.
وی افزود: انجام تعمیراتی نیز که در مدارس صورت گرفته است، توسط خیرین تامین مالی شده است؛ و بیان این نکته نیز لازم است که هزینه بودجه ای که مجلس مصوب می نماید، باید در ردیف مشخص شده انجام گیرد و نباید تخلفی در آن انجام پذیرد.
مدیر حوزه های علمیه استان اصفهان گفت: هدفمندی که دولت در مورد یارانه ها انجام داده است، کار اساسی است که دست برخی از افراد سودجو را کوتاه کرده است و وظیفه ما بیان واقعیت ها و روشنگری برای مردم و برپایی کرسی های آزاد اندیشی است تا بتوانیم شرایط اقتصادی را آن طور که هست برای افراد تبیین نماییم.
آیت الله طباطبایی نژاد به تحول در متون حوزوی نیز اشاره کرد و گفت: تا زمانی که کتابهایی مثل لمعه و ادبیات عرب را به خوبی مطالعه نکنیم، نمی توانیم کتبی مثل جواهر و مکاسب را متوجه شویم و با فارسی کردن کتابها و مطالعه شروح قبل از مطالعه متون به صورت کامل، نمی توانیم متون فقهی را متوجه بشویم؛ و نکته مهم در حوزه ها حفظ قرآن در مدارس و ترتیل خوانی قرآن در بین طلاب است و این جزء افتخارات مدارس علمیه است.
وی افزود: در سال اول حوزه باید غیر از صرف و نحو، بحث روایات، قرآن و اخلاق و عقائد در دستور آموزش قرار گیرد و به روایتی از امام صادق (علیه السلام) اشاره کرد که فرمودند:”کسی که برای رضای خداوند درس بخواند، به آن عمل کند و برای خدا نیز درس بدهد، در ملکوت عظیم نامیده می شود”
در ادامه جلسه حجت الاسلام والمسلمین خطاط اظهار کرد: همه ظرفیت های عالم پُرشدنی است، اما یک ظرفی خداوند عالم قرار داده است که به این راحتی پُرشدنی نیست و آن ظرف علم است.
وی بیان کرد: ظرف علم نه تنها با اندوخته های ما پر نمی شود، بلکه افزون تر می شود، چرا که وقتی انسان علمی را فرامی گیرد، تازه احساس می کند که حفره هایی برای او ایجاد می شود و سؤالاتی دارد و این همان افزون شدن ظرف علم است، بنابراین هیچ کس نباید در هیچ مرحله ای خود را از تحصیل علم باز بدارد.
معاون آموزش حوزه علمیه اصفهان با اشاره به این آیه از قرآن کریم« هَل یَستَوِی الذین یَعلَمون والذین لا یعلمون» ( آیا مساویند کسانی که می دانند با کسانی که نمی دانند)، گفت: افراد نباید از فراگیری علم غفلت ورزند و وجود خود را از روشنایی علم و معرفت محروم سازند.
حجت الاسلام والمسلمین خطاط عنوان کرد: در این جلسه بالغ بر ۶۰۰ استاد حضور دارند که بار اصلی آموزش حوزه علمیه بر دوش این عزیزان است و حقیقتاً شبانه روز تلاش می کنند.
وی اظهار کرد: قطع به یقین شاگرد پروری و تربیت شاگردان از مسلک و سیره های حوزه های علمیه در طول تاریخ بوده است.
در ادامه چند تن از اساتید حوزه علمیه اصفهان به نمایندگی از جامعه اساتید حوزه در موضوعات مختلف اعم از معیشتی، مدیریتی و آموزشی نقطه نظرات خود را بیان کردند.
حجت الاسلام کوهی در موضوع مدیریت به عواملی چون راهکار افزایش انگیزه و نشاط در حوزه، ضرورت کارشناسی بیشتر در امر قوانین و دستورالعمل ها، لزوم ترسیم یک چشم انداز بلند مدت برای حوزه مطابق با نیازهای جامعه، تشکیل اتاق فکر در عرصه های مختلف، نظرسنجی و آمارگیری برای جایگزینی کتبی با کتاب های دیگر ، مدیریت استعدادها و ضرورت تحول، تمرکز بر مهارتهای مورد نیاز مبلغین مرتبط با فرق وادیان اشاره داشت.
حجت الاسلام رستمی هم پیرامون بحث اقتصاد و معیشت در حوزه عنوان کرد: حوزه علمیه دارای سه ضلع طلاب، اساتید و کارکنان مدارس که امروز معیشت هرسه ضلع با توجه به تورم با مخاطره روبرو است.
وی یادآور شد: اساتید ستون فقرات حوزه علمیه هستند و باید برای معیشت آنان فکر عاجل کرد که فعال کردن موقوفات حوزه از پیشنهادات است.