حوزه علمیه اصفهان
مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اصفهان

دانش آموز با سواد و پرورش انسان با معلم مومن میسر می شود

آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد

در مسئله آموزش و پرورش ما دو کار انجام می دهیم، یک این که می خواهیم دانش آموزان با سواد شوند و دیگر این که انسان پرورش داده شود و مهم در این مسیر معلم است و اگر معلم، مومن نباشد این امر به دست نمی آید.

آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد (زید عزه) در دیدار با مدیر کل جدید آموزش و پرورش اصفهان ضمن تبریک ولادت حضرت زهرا(س) با اشاره به این که هیچ امری بدون اذن خداوند انجام نمی شود اظهار داشت:

این که انسان در موقعیت خوبی قرار گیرد ارزشمند است و یکی از پایه های شکر همین امر است.

امام جمعه اصفهان با بیان این که شکر سه مرتبه دارد گفت: یک وجه شکر این است که انسان بداند همه امور از خدا است و این شکر قلبی است و دوم این است که به زبان شکر را به جا آورد و بگوید همه حمدها برای خداوند است و سوم این که به صورت عملی نیز شکر نعمت را به جا آورد و این شکر عملی است و اگر کاری را حق دانست آن را انجام دهد و از ملامت ملامت کننده نترسد.

نماینده ولی فقیه در استان افزود: تجربه نیز بسیار مهم است، اما مدیریت یک امر ذاتی است و برخی حتی با درس خواندن آن را کسب نمی کنند و نیاز به فهم خاص دارد.

مدیر حوزه علمیه اصفهان عنوان کرد: در مسئله آموزش و پرورش ما دو کار انجام می دهیم، یک این که می خواهیم دانش آموزان با سواد شوند و دیگر این که انسان پرورش داده شود و مهم در این مسیر معلم است و اگر معلم، مومن نباشد این امر به دست نمی آید.

آیت الله طباطبایی نژاد با تاکید بر وجود نظارت بر معلمان تصریح کرد: نباید تصور کرد آموزش و پرورش اداره کار است و باید فرد متدین و خانواده دار را برای معلمی انتخاب کرد.

وی اضافه کرد: آن امری که برای یک قاضی شرط می کنیم و آن را انتخاب می کنیم، این شرط برای معلم که می خواهد انسان تربیت کند بالاتر است، زیرا تربیت معلم می تواند شخصیتی همانند امام(ره) تربیت کند و لذا اگر در انتخاب معلم، نسبت فامیلی، رفاقت و خط سیاسی در نظر گرفته شود و در مقابل آن یک فرد خوب انتخاب نشود، خیانت به کشور و خود کرده ایم.

وی خاطر نشان کرد: اموری مانند خط سیاسی با مرگ به پایان می رسد و در آخرت از عمل انسان سوال می شود، بنابراین افراد خوب را برای معلمی انتخاب کنید و دوم این که پس از این که انتخاب کردید باید تا پایان خدمت همان صفات و اخلاق را داشته باشد.

عضو خبرگان رهبری افزود: ممکن است فرد شروط استخدام را که اعتقاد و التزام عملی به اسلام است در ابتدا دارا باشد اما درحین کار، فاقد آن شرط شد، لذا بسیارمهم است افرادی که برای کار انتخاب می کنیم، این خصلت ها را تا پایان خدمت داشته باشند.

مدیر حوزه علمیه اصفهان تاکید کرد: بنابراین مهم در آموزش و پرورش، انتخاب معلمی است که شرایط اسلامی را داشته باشد و اگرهم دیدید منحرف شده و صلاحیت معلمی را ندارد کنار گذاشته شود و باید شأن معلمی را حفظ کرد.

وی با اشاره به حدیثی از رسول خدا(صلی الله علیه و آله)، تربیت و هدایت انسان را بسیار ارزشمند عنوان کرد و ادامه داد:  پیامبر اسلام به امیرمومنان(علیه السلام) می فرماید:” یا عَلیُّ ، لأن یَهدی اللّه ُ عَلى یَدیَکَ رَجُلاً خَیرٌ لَکَ مِمّا طَلَعَت عَلیهِ الشَّمسُ “معلمی، کار بسیار عظیمی است و هیچ کاری بهتر و شیرین تر از تربیت انسان نیست، اما زحمت دارد.

امام جمعه اصفهان ضمن مقایسه برخی از مسائل مربوط به امور معیشتی  و رفاهی معلمان و فرهنگیان در گذشته و حال حاضر، گفت: این که برخی می گویند زیر سایه آمریکا برویم تا وضع بهتر شود، در پاسخ آنها باید گفت ما به هیچ عنوان اجازه این کار را نداریم و از نظر دینی جایز نیست زیر بار کفر برویم، البته معامله با کافری که قصد سلطه نداشته باشد ممانعت ندارد.

آیت الله طباطبایی نژاد مرگ و حیات واقعی را در زیر بار سلطه کفر و ظلم نبودن بیان کرد و افزود: امیرمومنان(علیه السلام) می فرماید مرگ این است که زنده اید اما زیر بار سلطه دیگران هستید، اما حیات واقعی آن است که انسان با پیروزی بمیرد.

وی اضافه کرد: اگر ۵۰ سال پیش این روایت را می شنیدیم متوجه آن نمی شدیم، اما امروز می بینیم سران کشورهای عربی که از کمک به هم نوع، هم زبان و هم مذهب خود پرهیز می کنند زنده نیستند، لذا بسیاری از مسائل سیاسی را برای معلمان و دانش آموزان باید تبیین نمود.

وی با تاکید بر پیشرفت های کشور در زمینه های مختلف، با وجود شرایط جنگ تحمیلی و برخی بی تدبیری ها تصریح کرد: برنامه ریزی و فکر بسیار مهم است و کار بشر روی فکر انجام می شود و مشورت در امور نیز احترام به افراد است،  اما در آخر عقل خود انسان است که باید کار را انجام دهد و امیرمومنان(علیه السلام) نیز می فرماید بهترین کمک انسان، مشورت است و عالم ترین انسان، فردی است که علم مردم را خود جمع کند.

در ابتدای این دیدار دکتر محمدرضا نظریان مدیر کل آموزش و پرورش با اشاره به حساسیت و اهمیت کار معلمی و دغدغه مندی نسبت به این مسئله اظهار داشت: در بحث تربیت، دغدغه ما دغدغه رهبر معظم انقلاب است و در زمینه اجرای سند تحول آموزش و پرورش، مبنای کار را بر اساس این سند شروع کردیم و کارهایی نیز انجام شده است و البته نیاز به گفتمان سازی و آگاه سازی مردم دارد.

نظریان در ادامه افزود: تمام نهادها نیز به نوعی درگیر این مسئله هستند و نیاز است خانواده نیز با توجه به اهدافی که برای هر دوره و مقطع تحصیلی مشخص است همراه مدرسه باشد و اگر بر مبنای آن پیش برویم دانش آموزی که باید در تراز انقلاب اسلامی باشد تربیت می شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار + دو =