مردم اصفهان روز هشتم دی به میدان آمدند اما متاسفانه جهاد تبیین این رویداد درست صورت نگرفت و هنوز مردم کشور این مساله را نمی دانند، در صورتی که مردم در تهران و شهرهای دیگر روز نه دی به صحنه آمدند یعنی در واقع رهبری حماسه نه دی را در کشور مردم اصفهان انجام دادند.
آیت الله سید ابوالحسن مهدوی (زید عزه) پیرامون بصیرت و حماسه مردم اصفهان در ایام فتنه ۸۸ اظهار داشت:
تبیین حقایق وقتی فوق توان انسان باشد از آن به «جهاد تبیین» یاد می شود اما متعلق این تبیین ،بیان حقایق است نه باطل ، چون رسانه های خارجی هم جهاد تبیین دارند ولی در امر باطل ،که این کار آن ها ضد ارزش است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه باید به اصفهان افتخار کنیم ،افزود: مردم اصفهان روز بصیرتشان ،هشتم دی است، مردم در دو سه شهر روز هشتم دی به صورت خود جوش در مقابل افرادی که اغتشاش می کردند و مشکلاتی را برای کشور و انقلاب ایجاد کرده بودند ایستادند که از جمله آنها مردم اصفهان بودند.
آیت الله مهدوی ادامه داد: مردم اصفهان روز هشتم دی به میدان آمدند اما متاسفانه جهاد تبیین این رویداد درست صورت نگرفت و هنوز مردم کشور این مساله را نمی دانند، در صورتی که مردم در تهران و شهرهای دیگر روز نه دی به صحنه آمدند یعنی در واقع رهبری حماسه نه دی را در کشور مردم اصفهان انجام دادند و حرکت از اینجا آغاز شد و نشانه ای از بصیرت مردم اصفهان بود و باعث شد که مردم شهرهای دیگر حرکت کرده و احساس کنند که باید به میدان بیایند.
امام جمعه موقت اصفهان با اشاره به عبرت هایی که از اتفاقات و حوادث سوریه می توان گرفت، بیان کرد: پنج نکته باعث سقوط سوریه شد که مایه عبرت برای ما است.
وی توضیح داد: نکته اول که مهم ترین آنهاست عدم اتحاد بین گروه های سوری بود ،این اتحادی که امام بزرگوارمان و بعد هم رهبری معظم مرتب روی آن تاکید دارند به این معناست که گروه های مختلف با سلایق گوناگون کنار هم باشند و از هم حمایت بکنند و در ایران اسلامی با تاکیدات دائم امام بزرگوار که برگرفته از تعالیم دین و دستورات اهل بیت (علیهم السلام) بود اتحاد به یک راهبرد قوی انقلاب تبدیل شده است.و نباید آن را یک تاکتیک در موقعیت خاص دید ، بلکه باید در وجود همه ما نقش ببند که با مخالف خودمان چگونه برخورد بکنیم ، آن هم در دنیایی که تبادل افکار و انتقال مطالب از طریق رسانه ها مرتب انجام می شود و عاقلانه است که به آن دقت بکنیم.
استاد درس خارج ادامه داد: نکته دوم عدم مقاومت ارتش سوریه بود که رسانه ها به آن اشاره کردند اما نکته اولی که گفتم خیلی مهم تر بود و به اعتقاد من اگر گروه های مختلف پشت سر هم بودند شاید ارتش هم احساس حمایت می کرد و سستی نمی کرد قطعا اگر ارتش و قوای مسلح سوریه ایستادگی می کرد ما ناظر این وضع در شام و سوریه نبودیم یکی از عوامل عمده سقوط سوریه، رها کردن ارتش بود.
آیت الله مهدوی درباره نقش شهید سلیمانی در شکل گیری مقاومت در منطقه و کشور سوریه بیان کرد: شهید سلیمانی (رضوان الله تعالی علیه) با آن بصیرت و بینایی که داشت نمونه بسیج را که برگرفته از تعالیم امام راحل بود در لبنان و در عراق تقویت کرد و در سوریه صد و هفتاد هزار نفر را تحت عنوان «نیروی دفاع الوطنی» سازمان دهی کرد که متاسفانه دولت سوریه حمایت جدی از آنها نکرد و دشمن هم که می دید حضور این نیرو مانع جدی برای آمریکا و صهیونیست ها است، آنقدر در گوش دولتمردان آنها خواند تا منجر به تضعیف این نیرو شد و صد و هفتاد هزار نیرو به بیست هزار نفر تقلیل یافت و در نهایت هم رها شد.
امام جمعه موقت اصفهان بیان کرد : نکته سومی که باعث سقوط سوریه شد، ضعف و مشکلات اقتصادی بود که یکی از مشکلات ارتش و مردم همین بحث بود و با وجود مشکل اقتصادی گاهی مردم فکر کردند اگر آقای بشار برود و یکی دیگر جای او بیاید وضع بهتر می شود البته در آینده خواهند دید که آمریکا و صهیونیست ها هیچ وقت به فکر منافع آنها نیستند بلکه فکر چپاول منافع آنها و تضعیف شان هستند که می بینید زیرساخت های سوریه را دارند از بین می برند که یک کشور ضعیف و دست نشانده آمریکا باشد و نتواند جلوی صهیونیست ها قد علم بکند.
وی ادامه داد: چهارمین چیزی که می توان به عنوان عامل سقوط سوریه ذکر کرد و در بعضی از خبرها بود کمک تسلیحاتی غرب به معارضین بود.
آیت الله مهدوی بیان کرد : اما پنجمین نکته که باید راجب آن حرف بزنیم عدم بصیرت بود از رئیس شان گرفته تا مردم سوریه،البته یک بصیرتی داشتند اما آن بصیرت کافی که باید هشیار و به موقع در صحنه باشند را نداشتند یک نمونه اش همین بود که به جای اینکه نیروی دفاع الوطنی را تقویت بکنند آن را تضعیف کردند.
آیت الله مهدوی در باب اینکه بصیرت از کجا به وجود می آید بیان کرد: امیرالمومنین (علیه السلام) در بحث بصیرت خیلی سخن دارند و قرآن کریم نیز همین طور و در آیه بیست و نه سوره انفال یکی از عوامل مهم بصیرت را تقوا برشمرده و می فرماید :« إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ یَجْعَلْ لَکُمْ فُرْقَانًا» یعنی شما تقوا داشته باشید خدای متعال برای شما فرقان قرار می دهد.
وی افزود: پس فرقان تحصیلی نیست و حصولی است این خیلی مهم است، ما همه حواسمان به تحصیل و درس و کتاب است ولی اینگونه نیست که شما بروید پای درس استاد تا او یک مطلبی را تلقین کند و یادتان بدهد و فکر کنید بصیرت این است.
عضو مجلس خبرگان رهبری توضیح داد : قرآن دارد می گوید تقوا داشته باشید تا خدای متعال به شما فرقان عطا کند ،برای اینکه تبعیض قائل نشود مقدمه که در اختیار شماست را تقوا معرفی می کند ،یعنی پاک باشید ،گناه نکنید و در دام نفس گرفتار نشوید، عقلتان رشد می کند و ظرف بصیرت هم عمده اش در تعقل است این پنجمین نکته ای بود که در سوریه شاهد آن نبودیم و باید از آنها درس بگیریم.
آیت الله مهدوی افزود: درس دیگر اینکه در فرمایشات رهبر معظم انقلاب دقت کنیم و اگر خودمان هم بصیرت نداریم حداقل این را بدانیم که ایشان با یک نورافکن الهی بر روی حقایق جهان نور می اندازد و از مسائل اطلاع دارد و ایشان غیر از ما هستند که با دید کوتاه به مسائل نگاه می کنیم.