حوزه علمیه اصفهان
مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اصفهان

بهترین پست و بهترین مقام همین طلبگی است

حجت الاسلام و المسلمین عبدالامیر خطاط

قبل از تشکیل آن دولت کریمه درخواست یک سمت را می کنیم ، یک جایگاه می خواهیم و این سمت و جایگاه را در آن روزگار معلوم هم می کنیم و آن چیست ؟ همین طلبگی ، همین کاری که الان انجام می دهیم را درخواست می کنیم که در زمان ظهور هم توفیقش را به ما بدهند« وَتَجْعَلُنا فیها مِنَ الدُّعاهِ اِلى طاعَتِکَ« دعوت کننده به طاعت خداوند متعال که همین رسالت طلبگی است.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالامیر خطاط جانشین محترم مدیر مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اصفهان طی بازدید میدانی از حوزه علمیه آیت الله نائینی(رحمه الله) شهر نائین با حضور در جلسه ضیافت افطاری این مدرسه در جمع مسئولین و طلاب و روحانیون و امام جمعه شهر و دیگر علماء حاضر در جلسه ضمن شرح فرازی از دعای افتتاح اظهار کرد:

در فرازی از دعای افتتاح آمده است « اللّهُمَّ اِنّا نَرْغَبُ اِلَیْکَ فى دَوْلَهٍ کَریمَهٍ تُعِزُّ بِهَا الاسْلامَ وَاَهْلَهُ ، وَتُذِلُّ بِهَا النِّفاقَ وَاَهْلَهُ وَتَجْعَلُنا فیها مِنَ الدُّعاهِ اِلى طاعَتِکَ ، وَالْقادَهِ اِلى سَبیلِکَ» در این دعای ارزشمند که فرازهای زیبا و دلنشینی دارد در این فراز یکی از آرزوهای شیعه را بر زبان جاری می کند که دولت کریمه اهلبیت علیهم السلام را محقق کند.

در این دولت ویژگی های متعددی هست که یکی از این ویژگی ها« تُعِزُّ بِهَا الاسْلامَ وَاَهْلَهُ» است ، اسلام و اهل اسلام در سراسر عالم عزیز می شوند نکته قابل توجهی در این فراز آمده است که نقطه مقابل اسلام ، نفاق بیان شده است « وَتُذِلُّ بِهَا النِّفاقَ وَاَهْلَهُ» یعنی آنها که به ظاهر اسلام آورده اند اما در صدد نابودی اسلام هستند ، انشاء الله ذلیل می شوند و اگر آنها پس زده شوند اسلام چهره واقعی خودش را نشان خواهد داد و اسلام جهانی می شود.

خطر نفاق به مراتب بالاتر از خطر کفر است ، امام باقر علیه السلام طبق روایتی می فرمایند خداوند سبحان در ابتدای سوره بقره ، متقین را با چهار آیه و کفار را با دو آیه معرفی می کند اما در یازده آیه به مساله نفاق و منافق می پردازد .

مساله نفاق وقتی در جامعه مطرح می شود نقطه مقابلش مساله تبیین ضرورت پیدا می کند همانطور که مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) بارها در باب مساله جهاد تبیین صحبت کرده اند که یکی از جهات آن این است که اگر پرده نفاق کنار زده شود و منافقین رسوا شوند ، واقعیت ها آشکار می شود.

در ادامه دعا از خدای متعال از همین الان و قبل از تشکیل آن دولت کریمه درخواست یک سمت را می کنیم ، یک جایگاه می خواهیم و این سمت و جایگاه را در آن روزگار معلوم هم می کنیم و آن چیست ؟ همین طلبگی ، همین کاری که الان انجام می دهیم را درخواست می کنیم که در زمان ظهور هم توفیقش را به ما بدهند« وَتَجْعَلُنا فیها مِنَ الدُّعاهِ اِلى طاعَتِکَ« دعوت کننده به طاعت خداوند متعال که همین رسالت طلبگی است ،خدا را شکر می کنیم ، مسیری که أنبیاء و اولیای الهی در آن گام برداشتند و بزرگان و علماء آن را ادامه دادند ، به لطفش و کرمش ما را در این مسیر قرار داد .

در روایتی وجود نازنین خاتم الأنبیاء حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) به حضرت علی (علیه السلام) فرمودند« لَأن یَهدی اللّهُ على یَدَیکَ رجُلاً خَیرٌ لَکَ مِمّا طَلَعَت علَیهِ الشَّمسُ» یعنی یک نفر را اگر بتوانیم هدایت کنیم بارمان را بسته ایم ، قیامتمان آباد است .

پیامبر خطاب به امیرالمومنین می گویند اگر یک نفر را هدایت کنی برای تو بهتر است از آنچه آفتاب بر آن طلوع و غروب مى کند ، و نکته آن این است که مورد قیاس قرار نمی دهد که یک نفر را هدایت کنی از جهت معنوی یا دنیای مادی را داشته باشی ، بلکه می گوید دنیایی که دست علی (علیه السلام) باشد و آن را در راه خدا مصرف بکند یک طرف است و یک طرف دیگر هدایت یک نفر می باشد.

و بر اساس آیه قرآن« مَن احیاها فَکانما احَیا النّاس جَمیعاً« (مائده-۳۲) که از اعماق وجود عرض می کنم اگر شبانه روزی خدای را شکر کنیم که در این مسیر قرار گرفته ایم ، باز هم کم است ، بهترین پست و بهترین مقام همین طلبگی است.

و بر اساس روایت نبوی « إنّ العلماء ورثه الأنبیاء» ما را دنبال روی أنبیاء الهی قرار داده اند و اگر بتوانیم یک نفر را هدایت کنیم و یک قدم جلو بیاوریم » وَتَجْعَلُنا فیها مِنَ الدُّعاهِ اِلى طاعَتِکَ ، وَالْقادَهِ اِلى سَبیلِکَ« پیشگام سبیل الهی باشیم و دست دیگران را بگیریم و راهنمائی کنیم.

در جمع ما هم دوستان طرح امین حاضر هستند ، خصوصا برای آنها می گویم و عموما به همه ، دست دیگران را بگیریم و بیاوریم برای طلبگی ، همین مسیری که در آن قرار گرفته ایم ، این رودخانه همیشه باید جاری باشد تا برکاتش شامل حال همگان شود.

البته عواملی در کم شدند ورود به حوزه موثر است ، عمده ترین دلیلش هم کم شدن جمعیت جوان جامعه است که حتی دانشگاه ها را هم مبتلا کرده و بعضی از دانشکده ها تعطیل شده اند.

و از عوامل دیگر می توان به برنامه ریزی دشمن و مشکلات اقتصادی و تبلیغ فزاینده در فضای مجازی اشاره کرد که کار را سخت کرده ، اما دین الهی و این مسیر با فطرت سر و کار دارد ، چنانچه اگر مقداری از گرد و غبار نشسته روی فطرت کنار برود دوباره خودش را نشان می دهد إنشاء الله بتوانید عده ایی را جذب به حوزه علمیه بکنید .

دلواپس مکتب و مذهب هم نیستیم که آن خود حافظ دارد بلکه دلواپس وظیفه خودمان هستیم که در آنچه به دوش ماست کوتاهی نکنیم و إلا خداوند متعال وعده داده که «لِیُظهِرَهُ عَلَى الدّینِ کُلِّهِ وَلَو کَرِهَ المُشرِکونَ»(توبه-۳۳) محقق خواهد شد و علائمش هم در سر تا سر جهان مشاهده می شود.

حالا ما هم در این راستا وظایفی داریم و قدمی برداریم تا انشاء الله در روز قیامت سر بلند باشیم و بتوانیم پاسخگو باشیم و اگر همین بخش از دعای افتتاح در حق ما مستجاب بشود برایمان کافی است .

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شش + چهارده =