حوزه علمیه اصفهان
مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اصفهان

رابطه آیت الله ناصری با انقلاب، رابطه ای اشراقی بود نه مصلحت سنجانه

استاد اصغر طاهر زاده

امثال آیت الله ناصری که بهره ای از کشف،شهود و عرفان داشتند وقتی حرف می زنند و عمل می کنند که قلبشان به حرف بیاید و به «گفت» ای تصدیق قلبی را داشته باشند و به نحوی با حقایق مواجه می شوند و ارتباط اشراقی پیدا می کنند، برهمین اساس رابطه آیت الله ناصری با انقلاب ،رابطه ای اشراقی بود نه مصلحت سنجانه و سلوک شان، سلوک مرحوم امام بود

در پنجمین پیش نشست همایش سالک الی الله (کنگره نکوداشت آیت الله ناصری رحمه الله علیه) که در مدرسه علمیه حضرت صاحب الزمان (علیه السلام) اصفهان برگزار شد بعد از قرائت قرآن و پخش کلیپ از آیت الله ناصری درباره مقام معظم رهبری ،دبیر جلسه حجت الاسلام و المسلمین جعفر تقی یار مطالب مقدماتی را به این شرح بیان کرد:

درباره نسبت های  دین و سیاست  و اینکه برخی دین و سیاست را جدای از هم می دانند اما بعضی دیگر سیاست را عین دیانت تعریف می کردند از این گروه افرادی که دارای ایمان و بینشی عمیق بودند و در مسیر سیر الی الله طی طریق می کنند سوال دیگری بروز کرد که چه نسبتی بین عرفان و سیاست وجود دارد و اینکه برخی قایل به تمایز مطلق عرفان و سیاست شدند ولی در مقابل ، عده ای دیگر همچون مرحوم امام و بسیاری از علمای ربانی مکتب نجف سیاست را برخاسته از دیانت وعرفان می دانند.

از جمله این افراد که سیاستش از دیانت و عرفان او نشأت گرفته است آیت الله ناصری می باشد. که علیرغم شناخته شدن به عرفان و سلوک از فعالیت های اجتماعی و بخصوص سیاسی غافل نبودند.به همین جهت در این نشست درباره«عرفان و سیاستی که عین دیانت است»به بحث پرداخته شد.

در ادامه استاد طاهر زاده در تبین این مساله اظهار کرد:

انسان ها به دو گونه رفتار می کنند برخی فکر می کنند و بر اساس مصلحت سنجی و محاسبات سیاسی حرف می زنند و عمل می کنند اما امثال آیت الله ناصری که بهره ای از کشف،شهود و عرفان داشتند وقتی حرف می زنند و عمل می کنند که قلبشان به حرف  بیاید و به «گفت» ای تصدیق قلبی را داشته باشند و به نحوی با حقایق مواجه می شوند و ارتباط اشراقی پیدا می کنند، برهمین اساس رابطه آیت الله ناصری با انقلاب ،رابطه ای اشراقی بود نه مصلحت سنجانه و در اشراق مرحوم امام حاضرند و سلوک شان، سلوک مرحوم امام بود

آیت الله ناصری طلوع تاریخی تمدن حق و باطل را دریافت کرده بودند ، این بزرگان سیاسی کار نیستند که با محاسبات سیاسی عمل کنند ایشان ظرایفی داشتند و بسیار دقیق و لطیف در امور سیاسی عمل می کردند.

حرکت های معنوی اجتماعی ایشان حرکتی از جنس انقلاب اسلامی است و شروع معنویتی است از جنس انقلاب.

آیت الله ناصری عارفی زمان شناس و نمونه انسانی بودند که نه تنها با علم به میراث گذشتگان در زمانه خود حاضر بودند بلکه متوجه آینده این انقلاب بودند که این همان مصداق جلوتر از زمانه بودن است.

اینکه ایشان می فرماید «تبلیغ از مقام رهبری بیشتر شود…ایشان تنها هستند» این گفتمان قلب ایشان است و نشان از بصیرت تاریخی و عرفانی بزرگ ایشان است.

نقل دوباره آیت الله ناصری از داستان آیت الله قاضی و مرحوم امام بخاطر بیشتر نشان دادن جایگاه تاریخی امام خمینی  (ره) در اراده الهی می باشد.

آیت الله ناصری دریافته بود انقلاب مردم ایران نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچم داری حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف است که خداوند بر همه مسلمانان و جهانیان منت نهد و ظهور و فرجش را در عصر حاضر قرار دهد.

در ادامه استاد درباره عالم به زمان بودن آیت الله ناصری و ویژگی های چنین عالمی به این نکته توجه دادند که امید است با نظر به شخصیت عالمان زمانشناسی چون ایشان ،متوجه حضور تاریخی خود و آینده ای شویم که در دل این انقلاب به ظهور می آید .

در ادامه جلسه استاد طاهر زاده به چند سوال که توسط دبیر جلسه و طلاب مطرح شد پاسخ داد.

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 × 4 =