حوزه علمیه اصفهان
مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اصفهان

برگزاری بزرگترین اعتکاف دانش آموزی «بچه های آسمان» در اصفهان

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین سید حسین مومنی

اولین اعتکاف دانش آموزی بصورت جهادی توسط طلاب مدارس امین تشکیل شد، این طرح از سال ۹۱ یا ۹۲ با همکاری یک یا دو مسجد آغاز و سال گذشته، اعتکاف دانش‌آموزی در ۸۳ مسجد (۳۴ مسجد ویژه دختران و ۳۹ مسجد ویژه پسران) برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین سید حسین مومنی، معاون تبلیغ و فرهنگ عمومی حوزه‌ علمیه استان اصفهان، در نشست خبری با اصحاب رسانه، به تشریح جزئیات برگزاری بزرگترین اعتکاف دانش‌آموزی با نام “بچه‌های آسمان” پرداخت و گفت:

در این اعتکاف شاهد استقبال بی‌نظیر دانش‌آموزان هستیم.

وی با اشاره به برنامه‌های متنوع معاونت تبلیغ، گفت: طرح «مدارس امین» یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها است، در قالب این طرح، ۹۰۰ مبلغ خواهر و برادر در مدارس استان اصفهان مشغول به فعالیت هستند و پوشش کاملی را در سطح استان ایجاد کرده‌اند.

حجت الاسلام مومنی همچنین به طرح «هجرت طلاب» اشاره کرد و افزود: در این طرح، طلاب برای انجام فعالیت‌های تبلیغی به مناطق روستایی و حاشیه شهرهای بزرگ اعزام می‌شوند.

معاون تبلیغ حوزه علمیه اصفهان، فعالیت در فضای مجازی و رسانه‌ها را از دیگر برنامه‌های این معاونت عنوان کرد و اظهار داشت: معاونت تبلیغ حضور فعالی در فضای مجازی دارد و در این زمینه چندین کانال راه‌اندازی کرده است؛ همچنین در زمینه فرق و ادیان نیز تولیدات رسانه‌ای و کانال‌های اختصاصی داریم که به طور مستمر به روزرسانی می‌شوند.

وی تاکید کرد: هدف از اجرای این طرح‌ها، ترویج فرهنگ دینی و ارزش‌های اسلامی در جامعه و به ویژه در بین نسل جوان است و امیدوارم که با تلاش مبلغان و فعالان این حوزه، بتوان گام‌های موثری در این راستا برداشت.

حجت‌الاسلام‌ مومنی، به تشریح فعالیت‌های گسترده مبلغان دینی و نقش پیشگام طلاب در اعتکاف دانش‌آموزی پرداخت و تصریح کرد: ارتباط‌گیری و انس با دانش‌آموزان متوسطه اول و دوم در این طرح دارای اهمیت است، فعالیت‌های این طرح شامل مشاوره دینی و تاثیرگذاری در مراسم معنوی مدارس است و بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته در ستاد استان، عملکرد مبلغان بسیار خوب بوده است.

وی با اشاره به رضایت بالای مدیران اجرایی آموزش و پرورش از عملکرد مبلغان مدارس امین در سال گذشته، خاطرنشان کرد: حدود ۹۰ درصد از مدیران آموزش و پرورش از عملکرد مبلغان احساس رضایت داشتند و خواستار تداوم این طرح با قوت بیشتر بودند و با وجود تقاضای بسیار زیاد از سوی آموزش و پرورش در سال جاری، متاسفانه به دلیل محدودیت‌هایی مانند شرط سنی و آموزشی، با کمبود طلبه برای اعزام مواجه هستیم.

حجت الاسلام‌ مومنی بیان کرد: حوزه‌های علمیه بزرگترین عرصه مبلغان دینی در کشور هستند، بیش از بیست هزار نفر در کشور به عنوان مبلغ دینی در حال فعالیت هستند که هیچ نهاد تبلیغی دیگری به این اندازه مبلغ ندارد و مبلغان حوزه‌های علمیه با شرکت در دوره‌های آموزشی و کسب مهارت در ارتباط‌گیری با نوجوانان، پاسخگویی به شبهات و فعالیت در فضای مجازی، کار خود را با موفقیت پیش می‌برند و همچنین، یک تیم ارزیاب به طور مستمر عملکرد آنها را ارزیابی می‌کند و مشکلات احتمالی را برطرف می‌سازد.

وی افزود: اولین اعتکاف دانش آموزی بصورت جهادی توسط طلاب مدارس امین از سال ۹۱ یا ۹۲ با همکاری یک یا دو مسجد آغاز شد و طلاب مدارس امین با خط‌شکنی، ترویج و تشویق، این حرکت را کلید زدند و امروز شاهد موجی از رویش‌های انقلاب اسلامی در قالب اعتکاف دانش‌آموزی هستیم و این حرکت، مورد استقبال گسترده دانش‌آموزان قرار گرفته است.

وی اعلام کرد: سال گذشته، اعتکاف دانش‌آموزی در ۸۳ مسجد (۳۴ مسجد ویژه دختران و ۳۹ مسجد ویژه پسران) برگزار شده است که عمدتا دانش‌آموزان مقاطع متوسطه اول و دوم در آن شرکت داشته‌اند و امسال نیز با وجود افزایش جزئی تعداد شرکت‌کنندگان پسر، شاهد استقبال گسترده دانش‌آموزان هستیم.

معاون تبلیغ و فرهنگ عمومی حوزه علمیه اصفهان در ادامه به ساختار اجرایی اعتکاف دانش‌آموزی اشاره کرد و گفت: برای ساماندهی هرچه بهتر این رویداد، استان را به پنج منطقه تقسیم کرده‌ایم که هر منطقه یک مسئول دارد، همچنین یک دبیر اجرایی، یک واحد پذیرش، مسئول ارزیابی و رابط با آموزش و پرورش ، کمیته بهداشت، کمیته روابط عمومی و رسانه، و کمیته مسائل فرهنگی در این رویداد همکاری می‌کنند.

حجت‌الاسلام مومنی با تاکید بر تفاوت اصلی اعتکاف دانش‌آموزی معاونت تبلیغ با سایر برنامه‌ها، تصریح کرد: در مراسم امسال ۱۵ هزار دانش‌آموز دختر و پسر شرکت دارند که برنامه‌های ما با تولید محتوا برنامه‌ریزی شده و هر ده دانش‌آموز دارای یک مربی تربیتی هستند و حلقه‌های معرفتی، اعتقادی و دینی به ویژه در حوزه سیاسی به صورت کاربردی و با محوریت مربیان برگزار می‌شود، این مربی‌محور بودن یکی از نقاط قوت ما است و در صورت عدم حضور مربی، کار دشوار خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه عمده هزینه‌های اعتکاف از سوی دانش‌آموزان تامین می‌شود، افزود: از ظرفیت خیرین نیز برای تامین منابع استفاده می‌کنیم و محتوای برنامه‌ها نیز بسیار متنوع است.

معاون تبلیغ و فرهنگ عمومی حوزه علمیه با بیان اینکه اعتکاف امین با نام “بچه‌های آسمان” در سطح شهر بنر تبلیغاتی ندارد، اعلام کرد: با وجود این، ظرفیت ما تکمیل شده است؛ زیرا دانش‌آموزان بسیار مشتاق شرکت در این رویداد هستند و ما با مشکلاتی در زمینه زیرساخت مساجد روبرو هستیم؛ زیرا بسیاری از مساجد از لحاظ فضا، گرمایش و سرمایش و … در حد استاندارد نیستند. از امور مساجد درخواست داریم نسبت به استانداردسازی زیرساخت‌ها اهتمام بورزند.

وی همچنین از برگزاری یک اعتکاف ویژه برای مدارس سمپاد در مسجد لنبان خبر داد و گفت: پذیرش دانش‌آموزان تیزهوش از شب سیزدهم آغاز شده و به مدت سه شب ادامه خواهد داشت.

حجت الاسلام‌ مومنی در پایان سخنان خود، انگیزه اصلی برگزاری اعتکاف در این دوران را “ایجاد حس معنوی و مذهبی و تجربه خوشایند دینی و معنوی در نوجوانان” عنوان کرد و افزود: اگر بتوانیم رفتارهایی را در دستور کار تربیتی برای نوجوانان قرار دهیم، می‌توانیم در تربیت دینی آنها موفق باشیم. ما معتقدیم اعتکاف فرصتی برای تقویت رفتار سازی در حوزه دینی برای نوجوانان است، همانطور که راهپیمایی اربعین بر قشر نوجوان اثرگذار بوده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 × 2 =