آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در بیان اعمال روز عید سعید غدیر ابراز داشت: یک درهم انفاقکردن در این روز برابر است با انفاق هزار درهم در روزهای دیگر؛ لذا دستور داده شده است در این روز تا میتوانید به یکدیگر احسان کنید، شاد باشید و دل برادران مؤمن خود را نیز شاد کنید. همچنین اگر توسط برادر ایمانیتان حقی از شما ضایع شده است، او را عفو کنید. وقتی با یکدیگر روبهرو میشوید، تبسم کنید و به یکدیگر هدیه دهید. خوب است هدیه کتاب باشد. الحمدلله در بحث غدیر خم خیلی کتاب نوشته شده است.
وی افزود: همچنین در این روز غسل و زیارت امیرالمؤمنین(علیهالسلام) وارد شده است. اگر کسی به زیارتشان در نجف نائل نشد، میتواند زیارت امینالله را بخواند که این زیارت جامعه محسوب میشود و از راه دور و نزدیک خوانده میشود.
اگر کسی میخواهد به منزلۀ همان اشخاصی باشد که در غدیر خم در محضر پیامبر و امیرالمؤمنین(علیهماالسلام) بودند و با امیرالمؤمنین(علیهالسلام) بیعت کردند، یک عمل دارد که در مفاتیح هم وارد شده است، میتواند آن را در روز عید غدیر انجام دهد. دو رکعت نماز بخواند و بعد از دو رکعت نماز، سجده میکند و صد بار شکر خدا را بهجا میآورد، سپس سر از سجده برمیدارد و دعای «اللَّهُمَ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِأَنَ لَکَ الْحَمْدَ…» را که در مفاتیح آمده است، تلاوت میکند، مجدداً به سجده میرود و صد مرتبه الحمدلله و صد مرتبه شکراًلله میگوید.
ایشان در ادامه به اعمال دیگری که وارد شده است اشاره کرد و گفت: خواندن دعای ندبه است تا به یاد غیبت امام زمان(علیهالسلام) ندبه و گریه کنیم؛ منتهی وقتی با برادران مؤمن خود هم برخورد میکنیم، تهنیت بگوییم: «الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوَلَایَهِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّهِ عَلَیْهِمُ السَّلَامُ».
آیت الله مهدوی در پایان توصیه ای نمود و بیان داشت: در این زمینه کتاب بخوانید و سعی کنید با معارف خطبۀ غدیر و آیات مختلفی که پیامبر دربارۀ ولایت تلاوت کردند، آشنا باشید. پیامبر گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآله) دوسه ساعت طول کشید تا این خطبه را ایراد کردند و با آیات و روشهای مختلف به مردم توصیه کردند امیرالمؤمنین(علیهالسلام) را بشناسند و از ایشان اطاعت کنند؛ لذا تلاش کنیم از این معارف آگاهی پیدا کنیم و سعی کنیم همه مطیع واقعی، یعنی همان شیعۀ حقیقی امیرالمؤمنین(علیهالسلام) باشیم.