حوزه علمیه اصفهان
مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اصفهان

اعمال وارد شده در روز عید سعید غدیر

آیت الله سید ابوالحسن مهدوی

آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در بیان اعمال روز عید سعید غدیر ابراز داشت: یک درهم انفاق‌کردن در این روز برابر است با انفاق هزار درهم در روزهای دیگر؛ لذا دستور داده شده است در این روز تا می‌توانید به یکدیگر احسان کنید، شاد باشید و دل برادران مؤمن خود را نیز شاد کنید. همچنین اگر توسط برادر ایمانی‌تان حقی از شما ضایع شده است، او را عفو کنید. وقتی با یکدیگر روبه‌رو می‌شوید، تبسم کنید و به یکدیگر هدیه دهید. خوب است هدیه کتاب‌ باشد. الحمدلله در بحث غدیر خم خیلی کتاب نوشته شده است.

وی افزود: همچنین در این روز غسل و زیارت امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) وارد شده است. اگر کسی به زیارتشان در نجف نائل نشد، می‌تواند زیارت امین‌الله را بخواند که این زیارت جامعه محسوب می‌شود و از راه دور و نزدیک خوانده می‌شود.

اگر کسی می‌خواهد به منزلۀ همان اشخاصی باشد که در غدیر خم در محضر پیامبر و امیرالمؤمنین(علیهماالسلام) بودند و با امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) بیعت کردند، یک عمل دارد که در مفاتیح هم وارد شده است، می‌تواند آن را در روز عید غدیر انجام دهد. دو رکعت نماز بخواند و بعد از دو رکعت نماز، سجده می‌کند و صد بار شکر خدا را به‌جا می‌آورد، سپس سر از سجده برمی‌دارد و دعای «اللَّهُمَ‏ إِنِّی‏ أَسْأَلُکَ‏ بِأَنَ‏ لَکَ‏ الْحَمْدَ…» را که در مفاتیح آمده است، تلاوت می‌کند، مجدداً به سجده می‌رود و صد مرتبه الحمدلله و صد مرتبه شکراًلله می‌گوید.

ایشان در ادامه به اعمال دیگری که وارد شده است اشاره کرد و گفت: خواندن دعای ندبه است تا به یاد غیبت امام زمان(علیه‌السلام) ندبه و گریه کنیم؛ منتهی وقتی با برادران مؤمن خود هم برخورد می‌کنیم، تهنیت بگوییم: «الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوَلَایَهِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّهِ عَلَیْهِمُ السَّلَامُ».

آیت الله مهدوی در پایان توصیه ای نمود و بیان داشت: در این زمینه کتاب بخوانید و سعی کنید با معارف خطبۀ غدیر و آیات مختلفی که پیامبر دربارۀ ولایت تلاوت کردند، آشنا باشید. پیامبر گرامی اسلام(صلی‌الله‌علیه‌وآله) دوسه ساعت طول کشید تا این خطبه را ایراد کردند و با آیات و روش‌های مختلف به مردم توصیه کردند امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) را بشناسند و از ایشان اطاعت کنند؛ لذا تلاش کنیم از این معارف آگاهی پیدا کنیم و سعی کنیم همه مطیع واقعی، یعنی همان شیعۀ حقیقی امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) باشیم.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

11 + 1 =