حوزه علمیه اصفهان
مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اصفهان

رمز و راز اعتکاف در انقطاع از دنیا است

آیت الله سید ابوالحسن مهدوی:

آیت الله مهدوی گفت: انقطاع مقام زهد را برای فرد به همراه می آورد و این به معنای آن است که انسان ترک تعلق از دنیا می کند و وقتی انسان از دنیا دل برید، پرواز می کند، اما مشکل انسان ها همین چسبیدن به دنیا است.

آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در همایش تجلیل از خادمان اعتکاف با اشاره به نزدیک شدن ایام ماه رجب، این ماه را ماه شست و شوی روح دانست و اظهار کرد: ماه رجب ماه استغفار و ماه شعبان ماه نبی گرامی اسلام و پیامبری که خلق او عظیم است می باشد و می دانیم خداوند هیچ چیز را عظیم معرفی نمی کند زیرا او خود عظیم مطلق است، اما خلق پیامبر(ص) را عظیم می فرماید.

وی افزود: ماه شعبان، ماه تخلق به اخلاق پیامبر(ص) است و ماه مبارک رمضان ماه مهمانی خدا می باشد و در سیره بزرگان دین از جمله آیت الله خویی (ره) است که ایشان از مرحوم آیت الله قاضی طباطبایی(ره) برای دستیابی به سیر معنوی سوال می کنند و آیت الله قاضی به ایشان پیشنهاد قرائت هزار بار سوره قدر در شب های ماه مبارک رمضان را می دهند.

عضو خبرگان رهبری در ادامه با بیان این که خدمت در مراسم معنوی اعتکاف از الطاف بزرگ خداوند متعال است، گفت: سر اعتکاف در انقطاع است و معتکف می شویم تا منقطع شویم و انقطاع مقدمه زهد و زهد مقدمه خلوص و خلوص مقدمه فنا و فنا مقدمه وصل است و اعمالی چون روزه، حج، جهاد و اعتکاف اعمالی هستند که انسان را از دنیا جدا می کنند.

وی اضافه کرد: در دین اسلام عزلت و رهبانیت نیست، بلکه انقطاع به این معنا که مقدمه ای برای اتصال به خداوند باشد در دین اسلام وجود دارد.

آیت الله مهدوی با تاکید بر مراتب هر یک از اعمالی که موجب انقطاع انسان می گردد، تصریح کرد: انقطاع مقام زهد را برای فرد به همراه می آورد و این به معنای آن است که انسان ترک تعلق از دنیا می کند و وقتی انسان از دنیا دل برید، پرواز می کند، اما مشکل انسان ها همین چسبیدن به دنیا می باشد.

وی خاطر نشان کرد: زهد ریشه مقام نبوت و امامت است و خداوند ابتدا از انبیاء تعهد گرفته است که زاهد باشند و همه آنها این تعهد را پذیرفتند و سپس به مقام نبوت رسیدند.

امام جمعه موقت اصفهان عنوان کرد: زهد به دلیل این که مقابل حب دنیا است و حب دنیا رأس کل خطیئه است، لذا اگر کسی زهد یابد در حقیقت عصمت یافته و این دو لازم و ملزوم یکدیگر هستند و ریشه عصمت انبیا در عدم تعلق به دنیا بوده و وقتی انسان زهد یافت به درجه خلوص می رسد.

وی افزود: وقتی انسان خالص شد فانی در خداوند می شود و فنا مقدمه وصل است و کسی که فانی گردید باقی به بقا خدا گردیده و برای این که در اعتکاف این حالت پیدا شود باید برای نوجوانان و جوانانی که در این مراسم شرکت می کنند جا بیاندازید که در این سه روز ارتباط خود را با دنیا قطع نمایند.

آیت الله مهدوی تصریح کرد: سلوک رفتاری و رعایت برخی نکات در مراسم معنوی اعتکاف را مهم دانست و گفت: انجام چند کار برای رسیدن به این حالت مهم است، همراه نداشتن گوشی تلفن همراه یکی از آن کارها می باشد، مسئله بعد این است که افراد متأهلی که می خواهند در این مراسم شرکت کنند در این سه روز اگر قصد اطلاع یافتن از اوضاع خانواده خود را دارند باید از قبل به آنها بگویند که دیدارها باید بعد از مراسم اعتکاف انجام شود.

وی اضافه کرد: مسئله دیگری که باید در مراسم اعتکاف رعایت شود قرار نگرفتن در جمع های دوستانه و مشغول نشدن به صحبت های روزمره است، زیرا در این جمع ها، آن حالت انقطاع کمرنگ می شود در حالی که سرِ اعتکاف بریدن از دنیا است.

استاد حوزه در ادامه به بحث بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد و تشریح و تبیین این بیانیه را مهم دانست و افزود: بخش اول بیانیه حدود ۱۰ نکته مقدماتی دارد و در بخش دوم هفت مطلب را رهبر انقلاب بیان کرده اند، مطالبی که تجربه مجموعه زندگی رهبر انقلاب است و اگر کسی بخواهد سیر انقلاب را ببیند در این بیانیه ذکر شده است.

 

 

خبرگزاری و پایگاه اطلاع رسانی حوزه علمیه اصفهان

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دوازده − یک =