در این همایش برانیم بگوییم قائد ما کسی است که قرآن قائد اوست؛ کسی سکاندار نظام مقدس اسلامی است که وجود و روحیهاش در هم تنیده با سبک، سیره و فرهنگ قرآنی است، ایشان در مواجهه با فتنههای گوناگون و در لحظههای حساس تصمیمگیری، دقیق ترین مواضع را مبتنی بر سیره تربیتی قرآن اتخاذ نمودند
آیت الله سید ابوالحسن مهدوی(زید عزه) نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در سومین کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی امام خامنهای که در مجتمع شیخ بهایی نجف آباد برگزار شد، با بیان این که سبک زندگی رهبر معظم انقلاب سبکی قرآنی است، به فرازهایی از آیه ۵۷ سوره یونس اشاره نمود و اظهار داشت:
هر اندازه بتوانیم روحیه قرآنی را در خود تقویت کنیم، به هدف خلقت که همان لقاء الله بوده و در فَادْخُلی فی عِبادی تجلی می یابد، نزدیک تر خواهیم شد.
وی به حدیث نبوی « علَیکُم بالقرآنِ، فاتَّخِذُوهُ إماما و قائدا» اشاره و با بیان این که قرآن کریم امام، مقتدا و پیشوای مومنان است، خاطرنشان کرد: وقتی می خوانیم «علیّ مع القُرآن و القُرآن مع علیّ» و یا به شان نزول قرآن توجه می کنیم، می بینیم قرآن کریم با اهل البیت (علیهم السلام) عجین شده است.
سخنران این کنگره به آیه ۴۲ سوره عنکبوت اشاره نمود و با بیان این که قرآن کریم خود را آیات و بیات و محفوظ در سینههای اهل بیت علیهم السلام معرفی میکند، یادآور شد: قرآن کریم با سینه اهل بیت (علیهم السلام) عجین شده است و اگر بگوییم قرآن کریم قانون کلی برای هدایت و کمال انسانی است، تجلی آن ائمه اطهار (علیهم السلام) هستند؛ از سویی دیگر اگر بخواهیم اهل بیت علیهم السلام را توضیح و تعریف کنیم، قرآن کریم کاملترین تعریف از اهل بیت (علیهم السلام) خواهد بود.
وی با بیان این که حدیث «أفضَلُ الذِّکرِ القرآنُ» ضرورت تمسک ما به قرآن را بیشتر نمایان می سازد تا برای هدایت قرآن را قائد و امام خود قرار دهیم، اظهار داشت: در این همایش برانیم بگوییم قائد ما کسی است که قرآن قائد اوست؛ کسی سکاندار نظام مقدس اسلامی است که وجود و روحیهاش در هم تنیده با سبک، سیره و فرهنگ قرآنی است.
آیت الله مهدوی در ادامه با تاکید بر اینکه هر اندازه انسان انس با قرآن داشته باشد، بهتر میتواند خود را تربیت دهد، اظهار داشت: ارتباط با قرآن، ارتباط با حجج الهی به ویژه بقیه الله الاعظم(عج) است؛ چرا که قرآن کریم با تمام معارف و شان نزولش در سینه امام زمان(عج) نهفته است.
وی بر اهمیت توجه به روحیه قرآنی رهبر معظم انقلاب و دوره های تفسیری ایشان اشاره نمود و اذعان داشت: در جریان رهبری امام خامنه ای و در جلسه ای که خدمت ایشان بودیم، ایشان بر این نکته تصریح کردند که ذره ای علاقه به موقعیت رهبری ندارند؛ ایشان بعد از تلاوت آیه ۱۲ سوره مریم فرمودند؛ اکنون که این موقعیت بر عهده من گذارده شده، هیچ کوتاهی در آن انجام نخواهم داد.
نماینده خبرگان رهبری گریزان بودن از موقعیت های اجتماعی را از جمله ویژگی های بارز رهبران الهی دانست و اطمینان به لطف پروردگار را از دیگر روحیات رهبر معظم انقلاب توصیف نمود و ابراز داشت: قوت ایمان از دیگر ویژگیهای امام خامنهای است که آثار آن در جای جای سیره رهبر معظم انقلاب مشاهده میگردد.
وی دشمنشناسی و مرزبندی با دشمنان مبتنی بر آیات الهی را از دیگر ویژگیهای شخصیت رهبر معظم انقلاب توصیف نمود و با اشاره به این که ایشان در مواجهه با فتنههای گوناگون و در لحظههای حساس تصمیمگیری، دقیق ترین مواضع را مبتنی بر سیره تربیتی قرآن اتخاذ نمودند، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی به تنهایی طرح ها و راهبردپردازی های ۲۰ هزار اندیشمند اندیشکدههای غربی را نقش برآب میکنند.
آیت الله مهدوی ضمن اشاره به آیه شریفه «إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ یَجْعَلْ لَکُمْ فُرْقَانًا» الهام الهی در سایه سار تربیت دینی را مورد توجه قرار داد و اذعان داشت: زهد و تقوای رهبر معظم انقلاب در میان تمام اطرافیان حتی در میان دوست و دشمن مشهور است و زندگی ایشان سبک قرآنی است.
نماینده خبرگان رهبری نشانه زهد را دو چیز دانست و با بیان این که زاهد وقتی در دنیا چیزی پیدا می کند شاد نمی شود و وقتی از چیزی دور می شود ناراحات نمی گردد، گفت: زاهد اجازه ورود تجلی های دنیایی را به روح نداده است،.
آیت الله مهدوی در بخش پایانی سخنان خود به بحث رهبری و مدیریت امام خامنهای اشاره نمود و اذعان داشت: سخنگوی کمیسیونی که تمام رویکردهای رهبر انقلاب را در مجلس خبرگان رهبری رصد می کند، در گزارشی در صحن علنی مجلس گفت؛ با تمام جوانب و بحث های صورت گرفته، در کل دنیا هیچ شخصیتی به جامعیت امام خامنهای برای رهبری وجود ندارد.