از تغییر اولویت آموزشی حوزه به پژوهشی تا حمایت عملی از استعدادهای برتر
معاونت پژوهش
در نشست نخبگان حوزه علمیه اصفهان که به مناسبت پاسداشت مقام معلم برگزار شد تعدادی از مدیران مراکز حوزوی، پژوهشی حوزه و اساتید به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
در نشست نخبگان حوزه علمیه اصفهان که به مناسبت پاسداشت مقام معلم برگزار شد تعدادی از مدیران مراکز حوزوی، پژوهشی حوزه و اساتید به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
یکی از مدیران مدارس علمیه با اشاره به این که باید نخبگی را با مسئولیت و رسالت اصلی حوزه مرتبط و هدایت کرد و از پراکندگی آن جلوگیری نمود گفت: در راستای رسالت اصلی حوزه به روز فهمیدن دین را باید جدی گرفت و مقدمات آن را فراهم کرد و به آن پرداخت و اگر اینگونه شد کمک های جنبی در این زمینه بسیار مهم است.
وی افزود: باید به طور جدی به آینده برگزیدگان حوزه فکر کرد و خروجی حوزه و دورنمای آینده طلاب باید چشم اندازی روشن برای حضور در جامعه باشد.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین فقیهی از اساتید دروس خارج عنوان کرد: در دنیا حرف های زیادی بیان می شود اما آنچه موثر است عمل است و ما که می خواهیم خود را سرباز امام زمان(عج) معرفی کنیم زمانی که در محضر امام قرار می گیریم باید ببینیم چه کاری انجام داده ایم و خلوص و عمل چه میزان بوده است.
هم چنین زهرا آبیار فعال پژوهشی حوزه اصفهان نیز نقطه نظراتی را در خصوص حمایت از عرصه پژوهش و پژوهشگران حوزوی مطرح نمود و اظهار داشت: معتقد هستم باید طلاب ما تربیت شوند و در سطح جامعه و به خصوص در آموزش و پرورش و دانشگاه ها حضور یابند و شبهات را حل نمایند، اما در عین حال ارتباط خود را با حوزه حفظ کنند.
وی اضافه کرد: اگر پژوهشگر حمایت شود خروجی مطالعات آن به بستر جامعه و حوزه خواهد رسید و در برنامه ریزی های درسی کمک می کند و این پژوهش ها می تواند برای منابع عرصه تبلیغ و آموزش مورد استفاده قرار گیرد.
وی اولویت کنونی حوزه را آموزش دانست و گفت: این در حالی است که باید خوراک منابع و آموزش را از طریق پژوهش تامین کنیم و حتی کار فرهنگی نیز بدون پژوهش عقیم است و این مسئله باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.