حوزه علمیه اصفهان
مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اصفهان

کتابخوانی در تعمیق دانش طلاب نقش بنیادین دارد

حجت الاسلام و المسلمین محسن جلالی

کتاب و کتابخوانی بخشی از دانش ما را تشکیل می‌دهد و نباید به آنچه که در حوزه می‌خوانیم، اکتفا کنیم مثلا در همین علم فقه مباحث دیگری هست که با مطالعه احصا می‌شود و یک قسمت آن با تحقیق بدست می‌آید تا این علم را تبلیغ و ترویج کنند.

حجت الاسلام و المسلمین محسن جلالی ،در جشنواره علامه حلی مدرسه صدر بازار، ضمن معرفی فارابی به عنوان«معلم ثانی» و «استاد الفلاسفه»بیان کرد:

آثار فارابی در حوزه‌های مختلف از جمله فلسفه، ریاضیات، علوم اجتماعی و حقوق اهمیت بسزایی دارد.

معاون پژوهش حوزه علمیه اصفهان بیان کرد: فارابی با نگارش کتاب«مدینه فاضله»نقشی محوری در تبیین مبانی نظری جامعه اسلامی ایفا کرده است.

ضرورت کتاب و کتابخوانی و پژوهش

حجت‌الاسلام والمسلمین جلالی تاکید کرد: حکمرانان باید انسان‌های عاقل و عادل باشند و به علوم مختلف از جمله سیاست، حقوق و اخلاق آگاهی داشته باشند.

وی افزود: کتاب و کتابخوانی بخشی از دانش ما را تشکیل می‌دهد و نباید به آنچه که در حوزه می‌خوانیم، اکتفا کنیم مثلا در همین علم فقه مباحث دیگری هست که با مطالعه احصا می‌شود و یک قسمت آن با تحقیق بدست می‌آید تا این علم را تبلیغ و ترویج کنند.

معاون پژوهش حوزه علمیه اصفهان بر اهمیت و ضرورت یک دانش در نشست علمی تاکید و تصریح کرد: این نشست های علمی و تجربه نگاری یافته ها و مسائل نو انگیزه طلبه ها را نسبت به برگزاری کلاس ها فراوان تر می‌کند.

توجه به معرفت نفس و معرفت الله

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین جلالی با اشاره به اهمیت معرفت نفس و معرفت الله در روایات اسلامی، ابراز داشت: این موضوعات باید به طور جدی در حوزه‌ها مورد بررسی و تعلیم قرار گیرند و کتاب‌های متعددی در این زمینه نوشته شده و نیاز است تا پژوهش‌های بیشتری در راستای شناخت عمیق‌تر این موضوعات انجام پذیرد.

معاون پژوهش حوزه علمیه اصفهان عنوان کرد: بدون پژوهش، علم و دانش قادر به رشد نخواهد بود و از تمام اساتید و طلاب خواست تا با جدیت بیشتری در امور پژوهشی مشارکت کنند.

وی از برگزاری چندین رویداد و همایش علمی در اصفهان خبرداد و گفت: از جمله آن‌ها می‌توان به همایش بزرگداشت علامه طباطبایی و جشنواره علامه حلی اشاره کرد که این رویدادها فرصتی برای طلاب و اساتید است تا دستاوردهای علمی خود را به اشتراک بگذارند و انگیزه‌های جدیدی برای تحقیق و پژوهش پیدا کنند.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین جلالی در در پایان از همه دست‌اندرکاران و برگزارکنندگان این جلسات قدردانی کرده و خواستار حمایت بیشتر از فعالیت‌های پژوهشی در حوزه‌های علمیه شد.

در پایان، از نفرات برتر در جشنواره علامه حلی مدرسه صدر بازار تجلیل به عمل آمد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفده + پانزده =