حوزه علمیه اصفهان
مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اصفهان

نقش بی بدیل علامه طباطبائی در مواجهه با تهاجم اندیشه های غرب و شرق

حجت الاسلام و المسلمین محسن جلالی

عمق علمی علامه طباطبائی (ره) و جهاد فکری ایشان در مواجهه با تهاجم اندیشه های غرب و شرق در سالهای دهه بیست منتهی به تدوین کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم شد که شهید مطهری این حرکت علمی علامه (ره) در جلسات قم و بعد کتاب اصول فلسفه را موجب مخدوش شدن تفکر ماتریالیسم در ایران و بطلان فلسفه مادی آشکار بر می شمرد و آن را موجب قدرت گرفتن حکمت الهی فلسفه دینی در جامعه بیان می کرد.

حجت الاسلام و المسلمین محسن جلالی معاون محترم پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اصفهان در جلسه بزرگداشت علامه طباطبائی (ره) و روز کتاب و کتابخوانی ضمن بیان بخش هایی از بیانات مقام معظم رهبری در جمع برگزار کنندگان کنگره علامه طباطبائی درباره بُعد علمی علامه و تنوع دانش آن نادره دوران و نقش ایشان در جامعه اظهار کرد :

عمق علمی علامه طباطبائی (ره) و جهاد فکری ایشان در مواجهه با تهاجم اندیشه های غرب و شرق در سالهای دهه بیست منتهی به تدوین کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم شد.

شهید مطهری این حرکت علمی علامه طباطبائی(ره) در جلسات قم و بعد کتاب اصول فلسفه را موجب مخدوش شدن تفکر ماتریالیسم در ایران و بطلان فلسفه مادی آشکار بر می شمرد و آن را موجب قدرت گرفتن حکمت الهی فلسفه دینی در جامعه بیان می کرد.

بعدها کسانی اندیشه های مادی را با مسائل اسلامی مخلوط کرده و تفکرات التقاطی خود را به جامعه ارائه می کردند که باز استاد مطهری که درس آموخته مکتب علامه طباطبائی(ره) بود به مقابله با آنان پرداخت و در این راه به شهادت رسید.

به فرموده مقام معظم رهبری بسیاری از شاگردان علامه و حضرت امام (ره) در انقلاب اسلامی نقش اساسی داشتند و عده ایی هم به شهادت رسیدند مثل شهید مطهری ، شهید بهشتی، شهید قدوسی و این نشانگر آن است که انقلاب را اندیشمندان و حکماء دارای آگاهی از جامعیت مکتب اسلام معماری و هدایت کردنده اند.

علامه طباطبائی (ره) تفسیر المیزان را برای جلوگیری از تفکرات التقاطی درباره قرآن و تفسیر قرآن و ارائه معارف صحیح و جامع قرآن به کل جهان در مدت ۲۰ سال نوشتند و این تفسیر نه یک تفسیر ترتیبی بلکه تفسیری ترتیبی و موضوعی است که در آن صدها موضوع اعتقادی، اجتماعی، اخلاقی، فرهنگی، فقهی و سیاسی وجود دارد.

شهید مطهری فرموده اند من هرچه دارم از تفسیر المیزان است و المیزان بهترین تفسیر میان شیعه و سنی در طول تاریخ است و در گفتاری دیگر مقام معظم رهبری می فرمایند «المیزان از جهت حجم مطالب و عمق و استدلالی که دارد شگفت انگیز است»

حجت الاسلام و المسلمین جلالی همکاران مرکز و همه روحانیون و فضلاء حوزه را به مطالعه کتب المیزان و اصول فلسفه و روش رئالیسم ،برای فهم عمیق تر مسائل دین و آمادگی بهتر برای بحث تبلیغ توصیه کرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

9 − 6 =